I can’t believe life’s so complex, When I just wanna’ sit here and watch you undress (Fra “This is Love” med PJ Harvey)

Blå himmel, blå skyer, blå regndråper, blå sol (ok, ok, den er gul, jeg vet det) – du, det er vår, det er en viktig kamp mot Arsenal i morgen, det er en viktig kamp mot Barcelona på tirsdag (det er bare viktige kamper fremover), det er fredag, vi har godt øl, vi har………………..

Jeg er virkelig i fyr og flamme i dag.

Tror jeg skjenker oss en øl med det samme. Og, ja hvorfor ikke en øl som står i stil med den formen vi føler i dag. Ja, for du er vel oppspilt og svært fornøyd for tiden, du også? Her skal du få smake Haandbryggeriet´s Fyr & Flamme. Det lille norske mikro-bryggeriet i Drammen har laget en nydelig IPA. Flotte kritikker har de fått for dette ølet langt utenfor de norske grensene.

OBS! Den er bitter, virkelig bitter. Her er det ikke spart på humle (litt forsiktig akkurat når du svelger, så skal det gå bra…..?)

Hvor var jeg når du kom, egentlig?

Jo, du – var det ikke festlig mot Tottenham på søndag? Og var det ikke topp mot Barcelona på onsdag? I den første kampen var det et blått fyrverkeri av et spill, og i den siste kampen var det også et blått fyrverkeri; – ikke av spillet, men av spenningen (tror jeg må skaffe meg noe beroligende til returkampen på tirsdag).

Drogba, den Drogba – for en personlighet; – hvordan er det mulig å ha en ”hel hær” av et fotballag inne i seg? God var han mot Tottenham (vi husker enda godt rykket, og skuddet på det første målet vårt), men mot Barcelona bar han et helt blått lag både fysisk og psykisk på sine skuldre. Drogba styrte angrepsspillet vårt, Drogba styrte forsvarsspillet vårt, Drogba styrte dødballspillet vårt (også Barcelona sitt), og Drogba hadde regien i dramaet på Stamford Bridge; – ja, også Barcelona sitt spill, styrte Drogba på en måte; – hver gang de fikk til noe spill som kunne være truende, ble det stopp i spillet, og Drogba var mildest talt da i søkelyset, slik at Barcelonaspillerne nærmest mistet motet hver gang det så ut til at de kunne få til noe.

Jo, da – medieeliten likte Drogba dårlig, selvfølgelig – men slik har det alltid vært for oss i Chelsea.

Våre personligheter (som for eksempel Kong Osgood) har ikke vært likt, men så skal det også noe til, at formidlerne som ikke-personligheter, skal sette pris på å formidle en sjelden stor personlighet sine prestasjoner helt i verdensklassen. De vil jo helst være i søkelyset selv, formidlerne – og de kan ikke fordra de personlighetene som ikke gir ”penger i kassa” til dem selv. Rune Bratseth som foruten at han trodde at det var Malouda og ikke Kalou som kom inn for oss i 2. omgang (og det i en semifinale i CL), er mest mulig opptatt av å formidle så ærlig som mulig; – og faller da stadig i den fellen at han formidler fra sine egne følelser, og ikke fra kampen (muligens interessant for ham, men ikke for oss).

Det er ikke bare Drogba som skal ha ære for prestasjonene i de siste kampene våre. Hele laget spiller så flott at det er en fryd (Fyr & Flamme; – skål). Cahill, Ramires og Cole spilte glimrende på onsdag, men det var et helt blått lag som vant; – et lag med enorm seiersvilje og innsats blandet med erfaring, ungdommelighet, disiplin og taktisk smarthet.

Vi må bare ta av oss den blå hatten for dette laget (jeg skjønner at de som ikke har blå hatt, ikke lar seg imponere, men hvem faen bryr som om de som ikke har blå hatt). Er det egentlig noen annen mulighet til å slå Barcelona enn å ligge så kompakt defensivt? Milan prøvde jo å presse dem høyt, men vi så hvordan det gikk. Nei, å la våre spillere ligge nærmere hverandre enn de utplasserte kjeglene Barcelona bruker når de trener; – det tror jeg er det beste våpenet mot dem.

Vi skal være glad vi ikke ser Barcelona i kamp hver helg. Det tror jeg hadde blitt kjedelig. Å se et lag som bare vil ha ballen hele tiden, er like kjedelig som å se et lag som ikke vil ha ballen i det hele tatt (les det norske landslaget). Disse ”overdrivelsene” tar dramaet ut av kampene, og da blir det fort kjedelig å se på. Drogba hadde ikke giddet å spille på Barcelona. Nei, Drogba vil alltid være helten i storyen, og det skal vi være glade for. Så får vi leve med media som hele tiden fra en litt mer tilbakelent posisjon (med litt pizza og brus) i studio, vet hvordan det egentlig kan og skal gjøres.

Even in the summer, even in the spring. You can never get too much of a wonderful thing (Fra “This is Love” med PJ Harvey)

Arsenal borte i tidligkamp i morgen.

Jeg ser det på deg, du nesten skjelver litt ved tanken; – kan dette fortsette? Kan vi bare ta seier etter seier? Vi er inne i et godt ”spor” nå, og spillerne våre har fått selvtillit. Slik var det ikke i fjor da vi spilte mot Arsenal. Vi hadde hatt dårlig flyt i de tre siste kampene før vi møtte dem, og vi tapte da 3-1. Ikke hadde vi noen god kamp hjemme mot dem i høst heller. Da tapte vi 5-3, og det ble begynnelsen på vanskelighetene vi fikk under Andre Villas-Boas. I morgen kommer vi til Emirates og er i flytsonen så til gangs.

Håper du liker ølet. Har ikke sett at du har gjort en eneste grimase når du har svelget, og det betyr at du er en tøffing; – en blå tøffing er du, – og du og du – som vi gleder oss til kampene fremover.

Up the blues!

Må du ha ei flott vårhelg.

Eirik

PS! Rune Bratseth mener at det var lett å ta feil mellom Malouda og Kalou. De er jo begge svarte, uttaler han i et intervju med avisa VG.

PS! VG mener at Rune Bratseth etter dette er inhabil, og ikke kan være kommentator hos Viasat. Et ektepar som bor i samme borettslag som Rune Bratseth i Trondheim, skal nemlig ha et adoptivbarn som er svart.

PS! Jan Åge Fjørtoft mener at Rune Bratseth ikke er inhabil. Han uttaler at det var hverken Malouda eller Kalou som kom inn for Chelsea i 2. omgang, men at det var Jimmy Floyd Hasselbaink.

PS! Er ikke Jimmy også svart?

PS! Det var da som svarteste……

PS! Morsan gjør oppmerksom på at dersom det kommer en PS til om denne saken, skal hun personlig sørge for at jeg blir strøket i manntallet.

PS! Står jeg i noe manntall? Teller de folk også de jævlan i Viasat?

PS! Det vil nå bli nedsatt en kommisjon som skal se på hvem som egentlig kom inn på Chelsea i 2. omgang. Det skal være like mange svarte og hvite i kommisjonen er det bestemt.

PS! Argentina er svært opptatt av at spillerne i en mur skal lyse av tøffhet og besluttsomhet.

PS! Chelsea skal ha sikret seg hjelp fra en dyrepark for å kunne stoppe Messi i returoppgjøret.

PS! Håper du har det fint, at du er i Fyr & Flamme, og at du koser deg når jeg nå setter på PJ Harvey med sin ”This is Love”:

<!–
WriteFlash('’);
//–>