Whoever invented football should be worshipped as a God” Hugo Sanches

27/3-12 Benfica-Chelsea 0-1. Torres får ballen ved midtstreken helt ute på høyre side, han har Benficabacken i ryggen, han mottar ballen i en sakte bevegelse, demper den helt «død», snur seg lynkjapt, rykker med ballen som en antilope forbi på utsiden av Benficabacken bare noen cm fra sidelinja, har full kontroll på ballen, løper mye hurtigere med ballen enn Benficabacken uten ball, forserer i et enormt tempo mot Benficamålet, skrår litt innover på banen (Benficabacken har nå allerede sendt inn søknad til NAV), Torres kommer helt ned litt til høyre for Benfica sin 16m, og han legger en nydelig kontrollert pasning mellom to andre Benficaforsvarere til Kalou rett foran mål; – og Kalou setter den enkelt inn i mål.

Skål, sier jeg bare – det er snart påske.

Morsan tar kontroll

Morsan er rasende for tiden, så vi får prate stille i dag. Jeg har mottatt et brev fra Helsedirektoratet om at jeg på grunn av stadig skriving om øl, og ikke om brennevin og vin (som er mer «riktig»), så har jeg ikke anledning til å delta i TV-programmet Nytt på nytt i NRK i to år. Passelig straff, synes jeg – det bryr meg ikke en tøddel at jeg ikke får delta der. Men morsan, ser du – for henne er dette et totalt nederlag. Opptatt som hun er av at den staute poiken skal få en karriere, er hun svært misfornøyd med denne straffen for meg.

«Eirik» sa hun da jeg fikk brevet, – «dette er en tragedie. Du sitter bare og leser matematikk og kjemi, og snakker om Chelsea og dette forferdelige ølet, når du kunne ha deltatt i Paradise Hotel, slik at du også en gang i fremtiden kan kunne delta i Nytt på nytt». «Jammen», sa jeg – «jeg har ikke behov for disse jentehistoriene direkte på TV. Jeg er ikke interessert i å delta der hjernetom og full på vin». Morsan startet å gråte, og hun snakket som en foss i tåretåka om hvor dum jeg var som ikke hørte på henne. «Gutten min» sa hun – « du kan da ikke ha noen nytte av kunnskaper om ditt og datt, du blir jo ikke noe kjendis av det. Det er jentehistorier du trenger, dersom du skal gjøre karriere i dag. All slags kunnskaper er gammeldags i dag; – hva skal vi med det, vi har jo både iPad og google».

Morsan var nesten utrøstelig der hun stod. Hun minnet litt om en Lysebakken som nettopp hadde lest om sine udåder i VG, og så skulle intervjues på Skavlan om hvor viktig det er for en leder å være en god rollemodell. Jeg måtte trøste morsan litt, og sa at jeg skulle prøve å gjøre ingenting i morgen, ikke sitte og lese, men drikke en hel flaske «Upper Ten», deretter stå utenfor huset vårt i morgen kveld med buksa nede på knærne, og rope noe jævlig i fylla, og håpe på at en full jente eller to dukket opp.

Hun roet seg heldigvis etter det.

«Some people tell me that we professional players are soccer slaves. Well, if this is slavery, give me a life sentence» Bobby Charlton

Du skjønner at det ikke er rart at bilde av Torres og Kalou sitt flotte, perfekte mål kommer opp og opp igjen i mitt hode.

Var det ikke morsomt å se på; – du likte det blå målet der, tipper jeg – du også.

Prøvde å se litt på Milan-Barcelona onsdag, men fant fort ut at den five-a-side fotballen til Barcelona ikke er morsom å se på i det hele tatt. Pepe Guardiola gikk i går ut i media og klagde på at gressmatta var for dårlig. Rart han ikke klaget over at de brukte målstenger i hver ende av banen også, når de stort sett hadde klart seg med kjegler på en 20 kvadratmeters område midt på banen.

Aston Villa i morgen. Det blir igjen spennende så det holder. Dette er en kamp vi må vinne for stadig å kunne være i posisjon for å kunne bli blant de fire beste, og dermed få CL-deltagelse neste år også. I samme kamp i 1966 slo vi Aston Villa 6-2, og vår største målscorer gjennom tidene Bobby Tambling scoret 5 mål i den kampen. Det hadde vært moro om Torres hadde gjort det samme i morgen. Han har helt sikkert den samme kapasiteten som Tambling hadde, men har manglet flaksen til nå. Imidlertid er det imponerende så uselvisk som han er, Torres – han hadde neppe sett det store i å delta i Paradise Hotel. Kunstner er han, Torres – en fotballkunstner som vi tålmodig har ventet på skulle komme i en slik form som han er i nå (der tok du feil, AVB – da du begynte å sammenligne ham med Sheva, og da du sa det, tenkte ledelsen i Chelsea straks på hvor lite drakter de egentlig solgte med AVB på ryggen).

Kos deg med god blå fotball i påska. Hver kamp resten av sesongen blir som en cupfinale, og ikke minst gleder jeg meg til returkampen mot Benfica på onsdag før Skjærtorsdag. I ligaen har vi Aston Villa borte i morgen, så Wigan hjemme påskeaften, og deretter Fulham borte 2. påskedag.

Er det ikke deilig?

Ha en skikkelig god blå påske, og håper du får en flott blåfarge i ansiktet etter noen nydelige dager med blå himmel.

Eirik

PS! Skulle det bli sol og mye gult i påska, så husk at du utvendig allikevel blir blå, fordi det utvendige av deg, alltid bare er et speilbilde av det innvendige i deg (du ser deg jo ikke selv utenfra)…… (?)

PS! Jeg har ikke drukket til nå.

PS! Kan ikke se at morsan er inne nå. Jeg kan derfor anbefale deg en nydelig vårøl i dag. Det er bryggeriet Sharp i Cornwall (kjent for sin flotte Doombar) som nettopp har presentert sin versjon av en pilsner. Den heter Sharp’s Pilsner og passer ypperlig til den vårlige stemningen fremover.

PS! Faen, morsan er her – nei, morsan jeg står ikke helt naken i fylla oppe på taket i morgen kveld bare for å komme med i Paradise Hotel, og dermed kvalifisere meg til å komme i Nytt på nytt etter at karanteneperioden fra Helsedirektoratet er opphevet.

PS! Ikke faen, morsan – det skal du bli blå for.

PS! Du, – du bør kjapt skifte over til en annen side der du sitter, hun kan begynne å slå med kopptua, og gudene vet hvem hun kan treffe da. Du kan risikere å få ødelagt både tastatur og skjerm.

PS! Himmel, før du stikker – sa jeg god påske?