Jeg vet ikke om jeg har lyst til å prate noe fotball i dag i det hele tatt.

Beklager altså, jeg er ikke i form.

Har du hørt historien om de to som var på fisketur? Jo, du skjønner; – de to er ute og isfisker. De sitter og fisker og drikker øl. Etter å ha sittet stille i noen timer så sier Ole til Per: “Jeg tror jeg vil skilles fra kona. Ho har ikke snakka til meg på 2 måneder!” Per sitter og drikker en stund til før han svarer: “Det synes jeg at du skal tenke nøye over. Sånne damer er det vanskelige å få tak i !!”

Ha, ha; – har du ikke hørt den før?

Jeg blir imidlertid litt oppstemt av å høre den skotske sangeren Amy Macdonald. Hun synger så glad og lett (som om hun ikke eier blå bekymringer) sin «This is the life». Har du forresten hørt den engelske vitsen om skottene sitt forhold til kulde: Det er – 114 grader C: « Alcohol freezes, Glaswegians get upset because all the pubs are shut»

Jeg skal slutte å tulle, men det har vært ei merkelig uke for oss blå.

Først fikk vi endelig en deilig seier over Bolton på lørdag. Hærførerne Drogba og Lampard tok tak i kampen; – og særlig Drogba var både høyt og lavt; – såvel i angrep som i forsvar. En ny «spirende» hærfører stod opp i den kampen også gjennom David Luiz. En skikkelig perle av et mål scoret han, og du kunne virkelig se vinnerviljen godt utapå ham gjennom hele kampen. Også Essien var slett ikke verst i den bakre rollen på midtbanen. Hans mange flotte løp fremover på banen var det morsomt å se på, og hans oppofrende innsats bakover straks vi fikk et angrep brutt av Bolton var imponerende.

Jeg var faktisk en liten stund i den blå himmelen lørdag kveld; – dette må da snu, tenkte jeg – mens jeg nippet til en Powerhouse Porter (vi snakket om den i Ossie’s corner forrige fredag, hvis du husker? Gi deg, da – husker du ikke det?).

Men denne uka; – mer i media om problemer, intriger, og rykter; – Lampard innrømmer at alt er ikke bra i forhold til Andre Villas-Boas, Andre Villas-Boas er redd for å få sparken, David Luiz ber Lampard om å høre på Andre Villas-Boas, Torres sin agent sier at Chelsea er skyld i at Torres ikke får det til, ekspertene i TV2PL-studio sier at ingen spiller er større enn laget (kun fotballekspertene er det, – ja, de er enda større enn livet, hevder de – på sin vei til deltagelse i «Nytt på Nytt»), Andre Villas-Boas sier ………… osv. osv….

Festlig, hva?

Litt øl, kanskje?

Tenkte at vi skulle drikke en litt mørk øl i dag. Håper det går bra. Jeg har valgt oss ut en Hobgoblin fra bryggeriet Wychwood. Dette er en litt sterk ale, men utrolig smaksrik; – meget fyldig, vil jeg si. Riktig en god frisk øl, men nesten svart i fargen (passer litt til stemningen på en måte).

Hvordan går det så i morgen borte mot West Bromwich? Vil våre blå i det hele tatt skifte om i samme garderobe i morgen? Er det Drogba som leder an i forberedelsene i den ene garderoben vår, og David Luiz i den andre? Er Andre Villas-Boas kun materialforvalter der før kampen? Skifter Lampard i garderoben til West Bromwich? Og er Erik Thorstvedt helt etisk korrekt (helt uten lyte, feil, og mangler)?

Vet du; – hva lyte betyr?

Det er noen spørsmål som svirrer i våre blå hoder i dag.

Kanskje det kan hjelpe med å drikke litt mer Hobgoblin (Helsedirektoratet anbefaler konjakk i stedet, men de derre jævlige akademikerne der har jo så god råd).

West Bromwich er et godt hjemmelag. Manager Roy Hodgson er en «luring» (litt for lur for Liverpool, men det skal jo jammen ikke mye til heller da). West Bromwich vil ligge lavt i morgen, sannsynligvis – og være gode på kontringer; – noe som vi ikke er så gode på å forsvare oss mot.

Vi får håpe vi løper samlet ut på banen i morgen. Gjør vi det, så tror jeg vi er i angrepsposisjon igjen etter ukens mange nye rykter og omtaler. Det var morsomt mot Bolton å se at Essien hadde kommet så hurtig og godt i form igjen etter sin skade. Forrige gang han var skadet, syntes jeg ikke han kom ordentlig tilbake som sitt gamle jeg igjen, før han ble skadet på nytt. Derfor var det morsomt å se ham såpass god igjen nå.

Kan Lampard, Drogba og Luiz «dra» på samme måte som mot Bolton, sammen med en så arbeidsom og god Essien; – så tror jeg vi slår West Bromwich. Jeg er optimist allikevel (det satt langt inne).

I denne uka hadde Josh McEachran bursdag, og ble 19 år. Jeg håper de steller godt med ham der i Swansea. Han er en så super spiller, og jeg håper han kommer tilbake til oss så snart som mulig. Vi trenger en ung lovende spiller som ham nå. Josh McEachran debuterte for oss 17 år gammel. Kongen vår Peter Osgood (døde akkurat for 6 år siden i går; – RIP) debuterte også 17 år gammel (med to scoringer; – man blir ikke konge for ingenting), og en annen Chelsealegende på midtbanen Alan Hudson debuterte også 17 år gammel. Josh McEachran ligner faktisk mye på den elegante Alan Hudson både i sin spilleforståelse, spillestil, og i sine tekniske ferdigheter.

Håper du får ei riktig fin helg; – med en blå seier 2-0 mot West Bromwich (begge målene scoret av Torres), at du i uka etterpå får se Andre Villas-Boas danse med Roman, Lampard danse med David Luiz, Meireles danse med Kalou (vel og merke godt utenfor banen), og at Bosingwa fremdeles er skadet.

God helg!

Eirik

PS! Beklager ironien på slutten.

PS! Jeg er optimist mot West Bromwich, men fryktelig spent. La oss virkelig håpe at også «støyen» rundt laget vårt gir seg nå.

PS! I går var det 6 år siden Peter Osgood døde. Her er minnevideoen om ham laget for to år siden “A brief tribute 4 years after his death to the one and only true King of Stamford bridge. R.I.P Peter and thanks for the memories”:

<!–
WriteFlash('’);
//–>

PS! Her er nok en engelsk morsomhet om skottene: Det er – 300 grader C: «Hell freezes over, Scotland win the World Cup».

PS! I serien om alt felles for yoga og drikking, presenterer jeg denne gangen øvelsen «Savasana» (total avslappelse):

PS! Det er fredag, fyll litt mer Hobgloblin i ditt glass, og så lar vi oss muntre litt opp av å se og høre den gode og kvikke Amy Macdonald fremføre sin «This Is The Life»:

<!–
WriteFlash('’);
//–>