Unnskyld, er det noen her?

Ja, det er kamp igjen denne helga. Vi møter Liverpool på søndag. Du, det er lenge siden sist. Det har vært en slik forbanna landskamphelg igjen. Midt i den svarteste, mørkeste tiden på året så har de altså en slik helsikes landskamphelg. Tenk det; – at i en av helgene på den svarteste tiden av året, skal vi ikke få vår cup- og ligafotball. Den fotballen som lyser opp vår tilværelse i det mørkeste av det mørkeste, erstattes altså med det tåpeligste av alt her på jorda: privatlandskamper.

At det er mulig?

Hvordan kan noen gjøre noe slikt? Er det bare for å være jævlig, eller hva? Kan det være psykologenes landsforbund som står bak? Kanskje dette forbundet har sponset privatlandskampene en høsthelg?

Ikke vet jeg. Når vi nå endelig skal spille kamp igjen, så måtte selvfølgelig det være mot Liverpool. Ikke nok med at vi er tutet ørene full om privatlandskampene i media, men når vår fotball endelig starter opp igjen, så måtte vi møte selve mediaelitens yndlingslag Liverpool. Skal tro hvor mange ekspertkommentatorer med spillererfaring fra Liverpool som møter i TV2 PL-studio på søndag? Det blir vel første gang at de er over 11 ekspertkommentatorer (hele laget til Liverpool fra en gang i forrige århundre; – de vant vist da) i studio samtidig, tenker jeg – den ene verre enn den andre i rakke ned på våre blå.

Vi må bare mote oss opp du og jeg. Det er jo fredag, og det er i alle fall endelig ligafotball igjen. Av mange grunner må vi vel si å være noe skeptiske til hva våre blå kan få ut av de nærmeste kampene. Vi sliter litt i forsvar for tiden, og ikke noen av våre spisser scorer jevnt og trutt. Vi må kanskje sette vår lit til Torres nok en gang. Han har igjen hatt noen litt dårlige kamper for oss, og kampen på søndag blir nok svært vanskelig for ham. Liverpoolspillerne kjenner ham godt fra den gangen han spilte for dem, og han vet at all media ikke ønsker at han skal score, og særlig ikke i nettopp denne kampen.

Vi hadde trengt en Dennis Wise på banen for oss nå. Ser du det ikke for deg? Dennis Wise på veg ut av tunellen med dette fandenivoldske smilet som alle motspillerne fryktet. Ikke bare var han en fantastisk fotballspiller Dennis Wise, men han kunne dette med å psyke ut motspillerne også (en gang gjorde han det både fysisk og psykisk ved å bite RCD Mallorca spilleren Marcelino Elena). Vi kunne stole på Dennis; – han var alltid vår blå yndlingsspiller når han var på banen, og han ga jevnt faen både i motspillere og i media. Han hadde en vinner vilje vi sårt hadde trengt nå etter et par dårlige kamper. Dennis Wise ville ha «brettet opp armene» i en slik periode både på treninger og i kamper, og han ville ha visst hvordan han skulle tenne sine medspillere (og dermed også oppleves som litt truende for motspillerne).

Vi må bare håpe at noen av våre viser litt tæl på søndag. For det trenger vi virkelig i alle lagdeler på laget vårt nå. Vi har et «hav» av talentfulle og dyktige fotballspillere på laget vårt, men vi mangler kanskje et par skikkelig «rivjern» på banen med en blå fandenivoldsk innstilling til alt og til alle (til og med media). Vi trenger virkelig noen slike spillere; – ja, vi elsker slike spillere.

Kanskje kan Ramires være den som er litt tøff for oss på søndag. Han har en kolossal innsats og vinnervilje, og han vinner svært ofte duellene. La oss håpe at Ramires nå er en «voksen blå»; – blå nok til å ta et krafttak i kampen på søndag, og at han takler tøft fra første stund i kampen (gjerne slik at han havner inn i selve TV2 studioet her i Norge også, og takler et par av de som sitter der også litt hardt, før han havner tilbake på banen).

Jeg håper, gjør jeg – og jeg er meget spent foran søndagens kamp. Det er ikke moro for oss å møte Liverpool, og igjen bare lese og høre skitt om vårt kjære lag. La oss rett og slett bare få overstått denne kampen, komme oss videre, og få spille mot normale lag igjen (som Wolverhampton neste lørdag).

Jeg kommer gjerne med en liten øl anbefaling til deg i dag (når du først er her). Bishops Finger – en nydelig Kentish Strong Ale – kan anbefales på det varmeste. Dette er den eneste alen som har registrert et patent i EU. I følge charteret i det godkjente patentet, skal oppstart av bryggingen av Bishops Finger alltid skje på en fredag ledet av bryggerimesteren selv. Det skal brukes vann fra en spesiell kilde i Kent, og det skal brukes russiske eiketønner fra 1914 i forbindelse med bryggingen.

Måtte du få en deilig fredagskveld med en pint Bishops Finger, en super avslappende frilørdag i morgen, og en nydelig blå søndag med en deilig blå seier mot Liverpool.

Eirik

PS! Det er fredag i dag, så derfor husk: