Vi trenger deg i morgen.

Ja, vi gjør virkelig det, for det ser dårlig ut; – syns du ikke? Akkurat nå er det ikke så moro lenger. Ikke for det at vi ikke har spilt godt, og laget er godt, men….., men vi slipper inn for mange mål. Vi slipper inn for alt for mange mål til å kunne bli ligamester.

Vi må være enige om det.

Det er endelig fredag igjen, og de blå forventningene til helga begynner å sige inn over meg. Blackburn borte i en slik motgangsperiode som vi har nå, er ikke det enkleste. Men behøver det å være så enkelt her i livet, egentlig? Det er jo det som gir spenning at noen ganger går det dårlig, og noen ganger går det bra; – det er livets og fotballens gang (litt for edruelig sagt, kanskje – på en fredag?).

Vi drar til Ewood Park Park i morgen med masse nerver; – både blant spillerne, blant støtteapparatet, i laget, hos Roman, på den blå delen av tribunen, på pubene, og hjemme i stuene foran TV’ ene. Får vi tre poeng borte mot Blackburn er vi straks med igjen, men taper vi, eller også bare spiller uavgjort, vil vi nesten være ute av det for i år. Så viktig er kampen mot Blackburn, at vi kan ikke annet enn å vinne. Vi må vinne, og alle som har spilt fotball vet, at når en vinne i en spesiell kamp, så har vi en stor utfordring eller ja, – vi har nesten et problem.

Hadde bare Jose Bosingwa kunnet takle, men der i gården (borte på høyresiden i vårt forsvar) er det først og fremst fred og idyll som hersker i kampene fra våre forsvarsspillere. Uansett kollektive eller individuelle feil i forsvarsspillet vårt, så synes Bosingwa’s dårlige defensive innsats først og fremst der for oss. «Lysende» dårlig er denne innsatsen, som en slags narr blir Bosingwa i det svake forsvarsspillet vi spiller for tiden. Selv om han er en fantastisk hurtig angripende back blir han nødt til å ta sine forsvarsoppgaver mer alvorlig, eller at det kollektive forsvarsspillet vårt må bedres i forhold til angrep fra venstre side.

En annen super hurtig angripende back (riktig nok venstreback) som vi har hatt på laget vårt er Eddie McCreadie. Eddie ble hentet til oss av vår tidligere manager Tommy Docherty i midten av 60-årene. Da vi vant Ligacupfinalen i 1965 (i den første kampen), løp Eddie i en utrolig fart over 80 meter på banen med ballen, passerte en hel bråte med Leicester-spillere, før han pent og pyntelig satte ballen bak Leicester-keeperen Gordon Banks.

Ja, du hørte riktig. Det var den legendariske Gordon Banks som stod i mål for Leicester. Året etter skulle han bli Verdensmester med England. Et nydelig soloangrep var det av vår Eddie McCreadie i denne Ligacupfinalen i 1965, og Leicester sin keeper Gordon Banks var sjanseløs på Eddie sin scoring.

Eddie var en av de som hadde den blå skjorta både utapå buksa, og utapå sitt blå hjerte. Han kunne spille godt defensivt også han – han var sjelden; – hurtig og god i angrep, hurtig og god i forsvar, og taklet knallhardt når det var behov for det. Alle høyrevinger hadde stor respekt for Eddie McCreadie.

Hører du det Jose Bosingwa; – dersom du spiller i morgen, må du – når vi forsvarer oss, sette deg i respekt, ellers blir du «narren» i spillet i morgen mot Blackburn. Vi har ikke behov for noen blå «narrer», dersom vi skal bli ligamester.

Alle våre forsvarsspillere må spille som Eddie McCreadie i morgen. Manager Tommy Docherty uttalte en gang om Eddie McCreadie: «The great thing about him was that when he tackled you, you stayed tackled”.

Det blir en slags «finale» for oss i morgen i forhold til om vi skal være med helt i toppen denne sesongen. La oss krysse fingre for våre blå i dag; – i kveld; – i morgen; – og helt frem til kampen (du behøver ikke å gjøre det mens du sover, men det ville være fint).

La oss håpe at Blackburnspillerne blir skikkelig taklet i morgen, så de dermed vil være å betrakte som «stayed tackled»; – gjerne hele kvelden etter kampen også; – ja, gjerne dagen etterpå i tillegg; – for ikke å snakke om hele uka etterpå (av hensyn til at livet skal gå sin vante gang igjen i Blackburn, kan de få «reise seg» igjen etter et par uker, selvfølgelig)

Riktig god helg!

Eirik

PS! Her er et bilde av to ølglass hjemme hos meg etter Genk-kampen tirsdag

PS! Eddie McCreadie “in action” mot Billy Bremner i Leeds; – denne gangen ble det kanskje i overkant:

<!–
WriteFlash('’);
//–>

PS! Neste fredag før landskamphelga er det fridag her i Ossie’s corner. Tilbake fredag 18/11-11.