Kan det ha vært et rusk i øyet?

Eller kan det ha vært en ujevnhet der rett foran målet til Genk?

Rart, hva – Salmon Kalou scoret mot Genk. Ja, det kan jo ikke ha vært hans intensjon å score, for da hadde han jo skutt langt utenfor. Fra den vinkelen ved scoringen sin imidlertid; – en meter midt foran målet til Genk, nesten uten motspillere foran seg, og ingen Genk-keeper foran seg (kort sagt: 10 cm fra åpent mål); – ja, da ville jeg normalt ha forventet at Kalou skjøt over.

Vi blir ikke kloke på denne Kalou.

Nyheten i dag er at han vurderer sin fremtid i Chelsea? Ja, du hørte riktig; – han vurderer sin fremtid i Chelsea. – Akkurat, ja; – og vi som både har vurdert den, og fattet en beslutning om den for lengst. Så er altså han enda ikke kommet lenger i sin egen vurdering.

At han faktisk scoret mot Genk, sier du?

At han faktisk er en ganske kvikk spiller, og at han faktisk scorer noen mål for oss også? – Jo da, jeg er enig i det, men for helvete………… (skjønner ikke hvorfor jeg bruker prikker her, jeg har jo alt skrevet ordet; – ja, jeg mener ordet helvete altså, jeg har jo skrevet det allerede; – jeg har jo ikke skrevet bare noen bokstaver i ordet???)………

Har du sett viskelæret, du?

Unnskyld banningen min, unnskyld for beskrivelsene av «tabbene» til Kalou, og unnskyld for at han faktisk ikke får den rosen han skal ha når han scorer; – men «that’s why we love Salomon Kalou».

The Shed:”He’s now a blue, he was a red, Torres, Torres! He left The Kop to join The Shed, Torres, Torres!”

Det var moro for oss blå på onsdag kveld. Vi koste oss, og vi så to tidligere Liverpool-spillere score 3 av målene våre (det ble ikke mindre koselig av det). Fernando Torres scoret to mål, og vi satt vel alle og håpet at han skulle score det tredje også. Torres har jo hatt svært mye direkte uflaks, og mest uflaks hadde han vel i den siste kampen mot Genk; – det at Kalou dukket opp og scoret, rett foran ham i sluttminuttene. At Kalou skulle få et rusk i øyet slik at han scoret, er det bare en milliliters sjanse for (unnskyld mine manglende kunnskaper når det gjelder å beskrive sannsynlighet), og det hindret altså Torres i å score sitt tredje mål.

The Shed: “He used to go out on the rob, but now he’s got a proper job, Fernando Torres, Chelsea’s new number nine!”

En usedvanlig sterk mentalitet, må Torres ha; – som kan stå i mot det mektigste av det mektige gjennom hele menneskets historie, media – og bare starte og score igjen; – og bare igjen score to mål i en og samme kamp, ja, – to mål i en og samme CL-kamp, scoret han. Riktig nok sørget vår David Luiz for en liten bønn for Torres før kampen (eller var det rett og slett en forbannelse over TV2 sin Morten Langli han fremsa så høytidelig?) som må ha gjort underverker.

Torres sterke mentalitet minner mye om den, som den gamle dama hadde i den lille nordlandsbygda Tysfjord under krigen. Hun jaget ti tyske soldater som var i ferd med å inndra båten til familien til tysk krigstjeneste, bort fra naustet. Da den unge sønnen fortalte om denne episoden på bygda etterpå, ble han litt høytidelig på slutten av sin fortelling, og sa: «For ho mor må en hel hær vike».

På søndag (uff søndagskamp igjen) møter vi Queens Park Rangers. Det blir et spennende lokalderby. På midten av 70-tallet var dette selve hat oppgjøret for oss. QPR var svært gode på midten av 70-tallet, mens «pilen» for oss på denne tiden pekte nedover (hvor langt ned kan bare beskrives med at Peter Osgood ble solgt til Southampton i 1974; – jeg blir enda jævlig forbannet når jeg tenker på det).

Den eldste Chelseafansen og den eldste QPR-fansen vil nok se på dette oppgjøret med nostalgiske og våte øyne på søndag, og det blir helt sikkert fullt og kjempegod stemning på Lofthus Road.

Gleder meg!!!

Ha ei flott helg!

Eirik

PS! En medspiller av meg på laget mitt i hjembygda, var svært opptatt av at vi ikke lot det bli for mye rom mellom midtbanen og forsvaret vårt. Han praktisk talt «stod back” der, og han «grodde» fast:

PS! Arsenal var gode tidligere (for litt over 100 år siden). Deres keeper da, David Seaman, hadde sine måter «å slå i hjel» ledig tid på under kampene når Arsenal var i angrep. Noe mentalt (og fysisk?) uforberedt må han ha vært på kontringer, vil jeg tro: