«Denne uka gikk fort, i overmorgen er det alt onsdag», sa mannen.

Nå er det faktisk alt fredag, og ikke våg deg å si noe om at helga går fort. Det er så deilig med fredag, det er så deilig med lørdag, det er så deilig med søndag, det er så deilig med helg, det er så deilig med man………………

Stopp en halv (er det mulig å stoppe bare halvt? Hvorfor ikke stoppe helt? Stopper man i det hele tatt på en fredag?)

Mandager er ikke deilige!!!

Ikke tale om; – mandager snakker vi ikke om i dag; – bortsett fra da, at når det gjelder neste mandag (hører du hvor langt det er til, når vi snakker om neste mandag), så gjelder det selvfølgelig at «i overmorgen er det alt onsdag».

Glasset er halvfullt og ikke halvtomt, heter det – men i helga er det helt fullt. Vi bryr oss ikke om glass som ikke er fulle i helga. Vi bare elsker at det er fullt, fullt, fullt, fullt…… – vi er lei av ukens halvfulle glass og halvtomme glass. Vi er lei alt; – vi er så lei, så lei, av kjas og mas, problemer og utfordringer(er det ikke deilig å være lei av noe), og vi ønsker bare å være blått til lyst, her vi sitter (står du, sier du?)

«Et lite, men utsøkt selskap», sa mannen, han drakk alene.

?

Jeg er litt usikker på hvor dette ender i dag.

Er du også det?

Kamp mot Manchester United på søndag. Sa jeg det ikke; – vi snakker bare om fulle glass her i dag på en fredag. Vi snakker om fulle blå glass. Vi skal spille en toppkamp allerede så tidlig i sesongen; – borte mot United. Ja, den er uten betydning fordi det er så tidlig i sesongen; – men det er en blå kamp for oss, en blå atmosfære på en drittrød arena, vår blåe sang skal lyde som sangen fra lerker (jeg mener virkelig fuglene her) i bortesvingen der; – og med våre blå struper skal vi synge den røde gjengen nede i støvlene (det regner slik for tiden at jeg bruker begrepet støvler her av rent helsemessige grunner for United).

Vi er ikke et lite, men utsøkt selskap som kommer på Old Trafford på søndag, men vi er et stort blått utsøkt selskap; – nei, vi er et enormt blått utsøkt selskap. Alene er vi alltid i livet, alene er vi selv når vi er sammen med andre; – ja, rent bortsett fra når vi møter Manchester United i ligaen; – da er vi virkelig blått sammen. Da deler vi blått både gleder og sorger, vi smiler og snakker blått til hverandre, ikke bare som om vi kjenner hverandre, men som om vi er ett; – et blått ett.

Som om vi er et blått ett………………….., faktisk, jeg mener det.

Vi gleder oss til å se Meireles med sin indianerpryd på Old Trafford; – vår Sitting Bull som skal bringe oss seier i nok et ærerikt slag på Old Trafford. Vi gleder oss til å se et United som må slite i motgang for første gang i år i en kamp, og vi vil gjerne se David Luiz feire på ekte brasiliansk vis en nydelig scoring igjen; – gjerne etter et flott samspill og forarbeid av John Terry og Frank Lampard.

Husk at hvis du tar «en liten en» i kveld; – bare slik alene, rett etter en hard uke; – så er du et lite, men utsøkt selskap. Du har en fantastisk toppkamp med våre blå på plass foran deg på søndag; – en kamp i en nærmest magisk atmosfære. På mandag; – enten vi vinner eller taper, så husk «i overmorgen er det alt onsdag».

Kos deg blått i helga!

Eirik

PS! Hadde bare lyst å vise deg et arkitektonisk mesterverk som ligger rett utenfor en fotballbane. Du må innrømme at bygningen i bakgrunnen er fullkomment integrert i miljøet: