”Sorgen og gleden blir med på ferden. Lyset og skyggen får tildelt si tid. Det blir ikke alltid som du håpa det skull bli”Fra ”Medvind” av Åge Aleksandersen.

Jeg ble så forbannet.

Jeg ble så forbannet, så inderlig forbannet; – det var det jeg ble. Jeg kan nesten ikke fortelle deg helt hva jeg følte forrige søndag i 1. omgang mot Manchester United.

Jeg ble så helvetes forbannet, så aller inn i det innerste helvetes forbannet. Ja, jeg mener det; – sånn inn i det innerste, virkelig det innerste av det innerste; – forbannet.

Tuslende hjem fra kamp så slukøret, så slukøret (dukknakket er vel ordet, men det nekter jeg å ta i min munn så stolt blå som jeg er); – tror du faen ikke farsan møtte meg da jeg kom hjem, og sa: ”Du, hadde Chelsea-spillerne trodd at det var kl 18:10 kampen startet i stedet for 17:10?”

Det ble ikke noen god dag på søndag.

Forberedt på tap var vi vel, men ikke på å få en scoring imot oss etter 35 sekunder; – og på et Chelsea-lag som i 1. omgang knapt var over midtstreken. Heldigvis ble det bedre i 2. omgang, men fantasiløsheten i angrep (som har vært et problem i hele vinter og vår) preger oss enda. Nå er det bare to kamper igjen, og sjansen for å ta igjen United er bare teoretisk.

Skjønt.

Skjønt; – det er fredag i dag, og en hel uke har gått siden kampen mot United.

”Sjå smilet te dæm som e glad i dæ. En hilsen fra nån som tenke på dæ. Det herre e det livet du har fått” – Fra “Medvind” av Åge Aleksandersen.

”It’s not over until it’s over” tenker jeg.

På lørdag skal United spille borte mot Blackburn, og på søndag skal vi spille hjemme mot Newcastle. Taper United og vi vinner, vil det bli et vanvittig press på United i den siste kampen; – selv på deres egen hjemmebane.

Alt kan skje i en fotballkamp, og også i to kamper kan alt skje.

Synd vi har Everton borte i den siste kampen vår. Vi kan imidlertid godt vinne den, dersom vi vet at United må vinne sin siste kamp hjemme mot Blackpool. Jeg har ikke gitt opp helt enda, merker jeg – det stolte blåe blodet mitt bruser litt i meg igjen. Det er i alle fall sikkert at vinner United PL i år, så skal vi sørge for at det er Jens Stoltenberg som deler ut medaljene; – og ikke Kongen. Vi skal også sørge for at de må høre ”Haba, haba” på stadion under hele feiringen.

Synes du ikke at du ser et fullsatt Old Trafford synge: ”Kanskje kommer kongen, Hit på middag nå i dag” men så er det Jens Stoltenberg som kommer i stedet; – syngende på ”Haba, haba” med den klovnaktige Per Sundnes ”på slep” (som skal lære dem at det beste her i verden er det å være norsk) inn på stadion.

Ikke at jeg er ondskapsfull på noen måte (hvordan kan du tro det?).

Uten oss visst ingen korr bra’n va” – Fra “Medvind” av Åge Aleksandersen.

Newcastle hjemme på søndag; – og Newcastle er et lag vi har hatt godt tak på hjemme i de siste åra. Så lang reise som Newcastle som regel alltid har til sine bortekamper, har de vel aldri vært noe godt bortelag. En kald februardag i 1985 møtte vi også Newcastle hjemme. På laget vårt da hadde vi en flott vingback i Joey Jones. I den kampen hadde han sin fulle hyre med å passe på vingen på Newcastle Peter Beardsley. Peter Beardsley var svært hurtig, men det var jammen Joey Jones også. Vi vant kampen den gangen med 1-0 etter scoring av Darren Wood. Darren Wood fikk ikke så mange kamper for oss, men sørget denne dagen for det ene målet vi trengte for å vinne.

Joey Jones var en spiller som det enda snakkes om på Stamford Bridge. Han hadde tidligere hatt en rekke triumfer med Liverpool i Europacupen på 70-tallet (altså tilbake i antikkens tidsalder), men han hadde gått tilbake til sitt lokale lag Wrexham. Derfra ble han hentet av vår manager John Neal i 1982. De to hadde vært sammen tidligere i Wrexham. Da John Neal i 1982 skjønte at det var en mulighet for at vi kunne rykke ned i 3. divisjon, hentet han sin gamle, utrolig erfarne back for å hjelpe oss over et mildest talt ”bad moment” (som dessverre var av mer eller mindre varig karakter den gangen).

Imidlertid hadde ikke Chelsea fansen noe særlig tro på dette kjøpet av Joey Jones. Wrexham med Joey Jones hadde rykket ned forrige sesong, Vi skjønte rett og slett ikke hvordan en spiller som nettopp hadde vært med å rykke ned, skulle kunne hjelpe oss. I sin første kamp for oss ble han buet på; – av oss – hans egne, og han ble attpå til utvist i den kampen også (mot Carlisle – tenk at vi har spilt mot Carlisle i ligaen en gang). Joey Jones hadde imidlertid en utrolig inspirerende rutine i det å knytte neven til oss fansen før kampene; – samtidig som han ga alt i kampene, og da mener jeg alt. Sjelden har vi vel hatt en mer oppofrende, innsatsfull og lojal back i Chelsea enn Joey Jones. Vi kan godt si at han kjempet til ”blodet sprutet” i hver kamp for oss, og han var nok med sitt altoppofrende spill, hovedspilleren i det laget vårt som berget plassen i 2. divisjon i 82/83; – og som etter hvert ganske raskt rykket opp helt til 1. divisjon igjen (nå PL).

Vi kunne ha trengt en Joey Jones forrige søndag mot United.

Etter en slik 1. omgang som den mot United da, minnes vi deg med fryd Joey Jones. Vi håper du har det bra. Vi vet at du dessverre har hatt en liten hjertelidelse, men enda er du med i treningsapparatet hjemme i ditt Wrexham.

Men det e godvær i vente, medvind på gang, Det kan vær trøst å hente i en sang, Du e så fin og flott i det livet du har fått” – Fra ”Medvind” av Åge Aleksandersen.

Jeg skjenker oss en Abott Ale fra bryggeriet Greene King i dag. Dette er en flott best bitter med mye god smak med en flott off-white skumtopp som varer lenge. Jeg håper virkelig dette smaker for deg også.

Nydelig hva?

Bryggeriet holder til i Bury St. Edmunds. Abbot Ale skal være laget til minne om Kong Edmund som falt i et slag mot vikingene (neppe norske; – heller danske, muligens svenske), og som ble gravlagt i det klosteret som bryggeriet ligger like i nærheten av (Kong Edmund fikk for øvrig tildelt krigskorset etter sin død. Det ble mottatt av en i hans familie, men dessverre ble det utdelt av statsministeren, og ikke av den etterfølgende nye Kongen. Kongen var opptatt med å fremføre ”Haba, haba” i en slags sangkonkurranse i Tyskland den gangen).

Åh, for et deilig Abbot Ale.

Du, – det kan være at jeg tar av dersom jeg drikker for mye av dette gode ølet (det ville jo være synd, – kan det skattelegges?; – i så fall vil jeg ha fradrag for mitt ”lost the plot” forrige søndag i 1. omgang mot United).

Nå på søndag er vi tilbake på Stamford Bridge. På søndag skal vi slå Newcastle. Det skal blåse en himmelsk blå ånd fra Joey Jones over hele laget vårt, og vi skal slåss med blått rennende blod; – uansett utfallet av Unitedkampen i morgen. Hadde det ikke vært moro og sett Yossi Beanayoun på laget vårt på søndag (gjerne sammen med Torres). Det hadde jeg likt å se. Vi trenger for enhver pris nå en spiller som kan sette fart mot etablert forsvar, og som skaper utro i det særlig godt organiserte forsvarspillet, som lagene som kommer til oss legger opp til.

Søndag er det vår siste hjemmekamp i denne sesongen, og alle våre spillere vil på tradisjonelt vis gå rundt banen etter kampen (gjerne sammen med sine små barn) og takke fansen for sesongen. Måtte det bli en kjempefin blå søndag.

Vi gjør som Åge Aleksandersen synger i “Medvind”: ”nån gang vil du flykte fra mas å kav. Bruk din hjemmesnekra tryllestav”

God helg; – kos deg; – den blå drakten skal på igjen; – blått stolt skal du være. Vi skal faen meg slå dem; – uansett om det er Newcastle, United, Kongen, Statsministeren eller ”Haba, haba”.

Eirik

PS! Her kan du se en Arsenalfan som fullstendig ”lost the plot” under kampen Newcastle-Arsenal tidligere i år. Arsenal ledet 4-0, men til slutt endte kampen 4-4. Videoen starter lett med at Newcastle reduserer til 3-4, men ”det tar skikkelig av” når Newcastle utligner i sluttminuttene til 4-4:

<!–
WriteFlash('’);
//–>

PS! Heldigvis ble jeg ikke filmet i 1999 da vi tapte 2-3 hjemme for Arsenal etter å ha ledet 2-0. NN ….. (jeg vil enda ikke ta hans navn i min munn) på Arsenal scoret et Hat Trick i løpet av de siste 15 minuttene av den kampen.

PS! Hvis du tar deg en tur på byen i kveld, så hold deg for guds skyld unna alt som heter leppestift i allefall:

PS! La oss som vanlig nyte fredagsstunden sammen her i Ossie’s corner; – med en pint Abbot Ale, mens vi hører på den norske utgaven av Bob Dylan – Åge Aleksandersen – fremføre sin nye supre låt ”Medvind”:

<!–
WriteFlash('’);
//–>