Ferreira? – Kalou? – Nei, ta det med ro. Jeg sa bare godt nyttår, det var det jeg sa; – jeg begynner da virkelig ikke det nye året med å banne. Om Ferreira og Kalou er banneord. – Nei, da – det er ikke det; – men må du snakke om de to akkurat i dag?

Det er fredag, og det er faen meg tungt nok fra før, om du ikke skal begynne å snakke om de derre to; – den ene alt for sen, og den andre scorer ikke selv om han skyter fra 2 millimeter. Tror du ikke jeg ser det, jeg også. Det er bare hele benken vår, hele administrasjonen i Chelsea, og hele styret i Chelsea som ikke ser det.

Men vi ser det, – vi to; – flott å ha deg tilbake, du – selv om det nå går dårlig for oss, så er det alltid koselig å møtes; – snakke litt fotball; – høre litt på musikk; – og ta en øl. Fredagen må liksom innledes med litt musikk, og denne gangen spiller jeg en låt med Paul Oakenfold. Jeg syntes vi måtte ha litt flott suggererende trancemusic etter den begredelige blå julen resultatmessig. Vi trenger rett og slett ”å sprite” oss opp litt nå; – også fordi vi vel alle har innsett, at vi må jobbe igjen etter juleferien, og at det er en ny vanskelig kamp for oss mot ”selveste” Ipswich på søndag. Paul Oakenfold er en DJ og en av verdens beste på slik electronic dancemusic. Transemusic skal ha et tempo på mellom 120 – 145 bpm gjennom hele låten. En annen grunn til at jeg spiller ham her i dag, er at han er en skikkelig ”die hard” Chelseafan. Han har faktisk kalt opp et av sine studioer i LA etter Stamford Bridge. Paul spiller derfor en slags blå musikk som kan være god å høre på nettopp nå for oss.

Men du – nå må vi rette fokuset mot å slå Ipswich i FA-Cupen på søndag. Jeg var til stede for 2 år siden på Stamford Bridge, da vi hadde tilsvarende oppgjør i FA-Cupen (24/1-2009). Også da hadde vi hatt en litt vanskelig juleperiode; – den gangen med Scolari som vår manager. Vi hadde nettopp tapt 3-0 for United, og vi hadde begynt å sakke akterut i kampen om PL-gullet. 3-1 vant vi allikevel mot Ipswich den gangen. Selv om det ikke var noen god kamp av oss, fikk vi en slags super, artig, frisparkkonkurranse mellom Ballack og Lampard. Ballack scoret vårt andre mål (han scoret også vårt første forøvrig) på et vidunderlig frispark; – bare for å bli etterfulgt av at Lampard scoret vårt tredje mål på et enda vakrere frispark.

Savner du Ballack? – Litt, kanskje? – Han var jo ikke lenger noe spurtfantom, men han hadde vinnervilje, Ballack – det hadde han til gangs. Hvordan ville Ballack ha reagert på å ligge under 1-0 for Wolves? – Jeg tror han hadde blitt vanvittig (for å si det mildt); – han var som en general, Ballack – når slikt skjedde. Alle våre andre spillere på laget lot seg inspirere av den voldsomme arbeidsinnsatsen han la ned spesielt i slike kamper; – ja, han fant seg nærmest ikke i å tape en slik kamp. Han hadde for mye blå ære, Ballack – til å la slikt skje.

Jeg har funnet fram en bitter i dag også, selvfølgelig. Jeg har tenkt å by deg på en sterk bitter i dag; – en bitter som nesten tar pusten fra oss; – en Burton Bridge Empire Pale Ale. Burton Bridge Brewery ligger i det sentrale ølområdet i England med tilgang på særlig godt vann – i Burton On Trent. Bryggeriet er et lite mikrobryggeri basert ut i fra et par små puber, som lager noe av de beste bitterne i hele verden; – deriblant Empire Pale Ale (som er en Indian Pale Ale). Den er laget i den gamle tradisjonsrike engelske stilen; – og den har en kraft som en hest. Dette er skikkelig bittert; – det skal du få smake.

Skål, – er den ikke god?

Jeg ser sjokket i øynene dine; – men bare vent, til den har glidd helt ned. Kjenner du ikke bitterheten som en velsignelse? – Ta en slurk til; – nyt det; – og la deg nå rive med i den taktfaste, jevne, hurtige rytmen til Paul Oakenfold. Husk; – Paul trenger en slik Empire Pale Ale han også; – så blå som han er, og derfor deler dette ”bad moment” med oss.

Kampen mot Wolves var ikke enkel. Det var ikke lett å komme under borte mot Wolves etter 4 minutter, hvor etter Wolves tok en ”norsk en”: – lot alle 11 spillerne sine ligge innenfor egen 16m; – med en stor, svær, rask, ”luring” fremst, som løp som en ”villing” mot vårt mål, de få gangene de hadde ballen. Det er ikke lett dette i fotball. Fotball synes å være den eneste idretten du kan komme langt i uten å kunne noe; – ute å kunne noe som helst; – det er bare å ødelegge for de andre.

Vi får håpe at vi i kampen mot Ipswich søndag lykkes med noen nye ideer om spillemåter (kanskje særlig i det offensive spillet), nye formasjoner, og at noen av våre unge spillere virkelig får det til. Ancelotti har noen store lederutfordringer i så måte for tiden. I følge forfatteren Roger van Oech er det for en leder som plutselig får dårlige resultater ”ikke vanskelig å få nye ideer. Det vanskelige er å la det som har virket i to år bli fjernet”.

Du, – vi lar hjerterytmen slå 120 til 145 bpm som i den nydelige ”Southern Sun” av Paul Oakenfold, og vi tar oss en ny pint Empire Pale Ale. Vi lar det som har vært, ha vært; – og vi gleder oss til en ny blå helg. Det blå vil være der for alltid i oss; – Up the Chels. Vi kan faktisk svært realistisk se for oss: – at Drogba blir god igjen, at Malouda blir god igjen, og at Anelka blir god igjen.

Hvorfor i faen skulle de ikke bli det?

Åhh; – jeg kjenner den siste rest av all opparbeidet rasjonalitet i fra den første arbeidsuken etter julen, brytes taktfast ned med bitterheten i ølet og trancemusikken; – og lar meg dansende, svevende, gli inn i fredagskvelden. De blåe marerittene mot Villa og Wolves er i ferd med å forsvinne, og troen på en god blå fremtid kommer også, sammen med den nyttårsstemningen vi enda alle er i. Jeg har for øvrig kun et nyttårsforsett for 2011, og det er å gjøre som før (overkommelig skulle en tro, men av erfaring vet jeg, at det ikke er særlig realistisk).

Ha ei riktig god helg!

Eirik

PS! Men vi kan faen ikke se for oss at Ferreira blir god igjen, og vi kan faen ikke se for oss at Kalou scorer igjen!

PS! Men det kan faktisk skje det også.

PS! Tro meg, jeg har tatt feil før (mandag 2/6-1996 kl. 14:06:54).

PS! Her kan du se de to frisparkmålene til Ballack og Lampard fra vår 3-1 seier i FA-Cupen mot Ipswich 24/1-2009 (med musikk til “kunsten”):

<!–
WriteFlash('’);
//–>

PS! Empire Pale Ale fra Burton Bridge Brewery har vunnet gullmedaljer både i Great British Beer Festival (1997) og Nottingham Beer Festival (2007)

PS! Her kan du se og høre ”die hard” Chelseafan Paul Oakenfold spille sin ”Southern Sun”. Kos deg:

<!–
WriteFlash('’);
//–>

PS! Den harde vinteren rundt om i verden, gjør at norsk kompetanse på vinterdrift er veldig etterspurt. Jeg tar nå på meg oppdrag som isbryter: