Newcastle borte på søndag; – åhhhhhhh…. så spennende……..og så er det fredag i dag.

Er det ikke deilig du?

Tenk at det har gått en hel uke siden sist. Men vi tapte jo mot Birmingham forrige lørdag? – Det ble ikke all verdens helg forrige helg, egentlig. Skjønt vi spilte godt mot Birmingham, men vi fikk faen ikke den kula inn i målet.

Det var for jævlig rett og slett.

Kampen mot Birmingham var noe helt annet enn kampen mot Sunderland. Ja, det var bannskap det også; – mot Sunderland, men da var vi ræva hele kampen. Mot Birmingham var det vi som spilte, og vi spilte godt, men Birmingham scoret; – dog kun en gang; – men det hjalp jo ikke, når vi ikke scoret i det hele tatt. Og det ene målet Birmingham scoret, var det vi så av angrepsspill fra den kanten i den kampen; – jævla rævalag hele Birmingham, spør du meg. Spør du ikke meg? – Men det er jo bare en uttrykksform jo; – ”ta meg på alt, men bare ikke på ordet”, sier jeg. Ja, da – jeg vet det er sagt før; – men du hør nå på hva jeg sier, heller.

?

?

Hva er det jeg sier, egentlig? – ”Ta meg”, hva mener jeg med det? – Skulle tro jeg hadde skrevet en bok som heter ”Sex i Chelsea” med bistand fra Einar Gelius.

Var det ikke moro at vi slo MSK Zilina med alle de flotte blå ungdommene på laget. Utrolig morsomt var det å se at Josh McEachran og Ramires så flott fant tonen sammen i 2 omgang. Ancelotti flyttet i pausen Ramires ned som en 2. defensiv midtbanespiller ved siden av McEachran, så flyttet han Sturrigde opp, satte inn Kalou som ving; – og vips så fungerte det så godt. Ramires og McEachran sammen som defensive midtbanespillere er nå et godt alternativ, når vi kommer i en situasjon, hvor vi fremover på banen for å score.

Men på søndag må vi score mål mot Newcastle!

Vil Drogba få stang inn i stedet for stang ut på søndag? – Vil Anelka og Malouda kunne få det bedre til igjen på søndag? – Slik at Drogba får den nødvendig backing fra dem, og at han får de nødvendige mulighetene til å score i løpet av kampen. Vi må bare ha en goalgetter som scorer jevnt; – det er en forutsetning for å vinne ligaen.

Det er mange spørsmål som henger i lufta i dag. Det er nesten så vi trenger en god øl, for å kunne diskutere våre muligheter videre, i den spennende kampen som ligger foran oss. – Ja, så må vi kanskje ha litt musikk til også, slik en god blå prat som vi har nå. La oss bare sette i gang festen i dag. Newcastle borte er faen meg ikke enkelt. Det er en lang reise dit, og St. James Park er en flott arena hvor hjemmefansen vet og psyke ut Londonere på langtur nordover.

I dag har jeg en amerikansk ale fra bryggeriet Goose Island (Chicago) i Ossie’s corner. Det er en Honker’s Ale. Denne alen er en best bitter laget helt i den engelske stilen. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg ha sverget og på at dette var en god gammel tradisjonsrik engelsk best bitter. Goose Island er kanskje mest kjent her i Norge for sin IPA, men Honker’s Ale er en supergod øl, og bryggeriet selger mer av Honker’s Ale enn IPA på verdensbasis.

Jeg ble så opptatt av dette gode ølet, at jeg glemte kampen på søndag et øyeblikk.

Kan vi slå Newcastle på søndag? – Vi har jo ikke råd til noen flere tap nå. Da er jeg redd at United drar fra oss på tabellen, og da blir det ikke lett å ta dem igjen. Vi slo Newcastle borte……..

Unnskyld meg, jeg glemte å sette på musikken. Her er den; – det er Ace of Base som fremfører sin ”All that she wants”. – Ja, nynn bare med; – det er fredag, og en ny helg står for døren. Ølet smaker godt, og musikken går oss til hode: ”All that she wants is another baby”.

Er det ikke flott?

Men hvor er jeg nå igjen? – Tenk det vet, jeg, men hva var det jeg skulle si?

Jo, vi slo Newcastle borte 4-1 19/1-1959. Det var tider det; – ikke bare slo vi dem, men vi vant hele 4-1 på vår lange nordovertur det året. Anført av vår toppspiss den gangen Jimmy Greaves og vår flotte høyreving Peter Brabrook – de scoret et mål hver – ”kjørte vi rundt” med Newcastle spillerne slik at de ble svimle rett og slett. Newcastle spillerne måtte be dommeren om å blåse av kampen før det var gått nitti minutter. – Neida, – jeg bare spøker, jo. Men vi var alt for gode for Newcastle denne januardagen i 1959. Peter Brabrook var den eneste spilleren vår som var i troppen til England under VM i Stockholm i 1958. Han spilte 271 kamper for oss og han scoret 57 mål. En annen grunn for å hedre Peter Brabrook denne helga, er at han var den som utviklet talentet Frank Lampard. Mens Frank Lampard ”vokste opp” i West Ham (ingen god oppvekst, vil jeg tro), var Peter Brabrook trener for ham. Vår gamle flotte høyreving Peter Brabrook kan derfor ta litt av æren for at Frank Lampard ble så god som han ble.

På søndag ville vi så gjerne hatt Frank Lampard med. Nå vet vi hva han betyr for laget vårt, og hva han betyr for oss. Kom tilbake, Frank – vi trenger deg, vi trenger dine langpasninger, vi trenger din kreativitet, og vi trenger dine løp bakfra mot tungt etablert forsvarsspill.

Frank kan ikke spille på søndag, og vi må greie det uten ham.

Det skal vi; – ”dermed basta”! Er du ikke enig? – Jo, du er det. Du smiler så fornøyd. Ta deg en Honker’s Ale du også; – åhh er det ikke delig med dette lett skummende bitre alet; – nettopp hva vi trenger i dag, hva? – Nynn med Ace of Base du også: – ”All that we want is another ”seier”, all that we want is another ”seier”. Vi fikser litt på teksten foran kampen på søndag, men det gjør ikke noe. Moro skal vi ha det oppe i nord på søndag og moro skal vi ha det i dag på en fredag. God musikk har vi så det knaller (glem nå Einar Gelius) i de blå veggene her, og godt øl har vi.

Hva mer trenger vi her i livet (ja, bortsett fra seier på søndag, da)?

Glem nå ikke at det er jul snart. Pynt ditt hus med blåe juleeffekter; – husk vi skal ha ei blå jul i år. Vi synger Blue is the colour mens vi går rundt juletreet, og ”vi svinger oss i kretsen og neier, og bukker”.

Herregud, her snakker jeg om juletregang i slutten av november. Det må være ølet, tror du ikke? – Kjenner du noe?

Du, du – før du går. God helg da, og lykke til (break a leg – ikke bokstavelig altså) mot Newcastle. Skål, og ”come on you Chels”.

Eirik


PS! Morsan sier at jeg må beklage min opptreden under slutten på praten vår i dag.

PS! Hadde vi egentlig noen slutt i dag. – Er du her? – Har du gått?

PS! Her er en video av Ace of Base som fremfører sin legendariske ”All that she wants”

<!–
WriteFlash('’);
//–>

PS! Her er en video av bryggerimester Greg Hall i Goose Island som presenterer Honker’s Ale

<!–
WriteFlash('’);
//–>

PS! Ble du også tørst av denne video’n. Lyst på en pint til?

PS! Ikke si til noen at du har funnet denne videoen om Honker’s Ale her hos meg. ”Morsan – har du et viskelær eller noe korrekturlakk. Jeg har fått noe ølreklame inn på bloggen min; – på det hvite her inne vet du; – nei, ikke på det blå.”

PS! Morsan sier at hvis hun hadde kunnet, skulle hun ha visket ut hele meg i stedet.

PS! Ha ei fortreffelig god helg! – Har jeg sagt det før, sier du? – Men nå er det ikke mulig å prate lenger nedover siden her. Vi slår dem 5-