Jeg er bekymret i dag!

Faen også; – jeg er virkelig bekymret i dag.— For hva da? sier du. – Jo, jeg er bekymret etter Sunderlandkampen sist; – det er du vel enig i? – At vi har så mange skader på noen av vår beste spillere, er jeg bekymret for; – det er du vel også enig i; – eller?

Noe så flaut som det tapet forrige søndag mot Sunderland hjemme. Her er vi ”Top of the League”, og vi har ikke tapt hjemme på mange år.

Og så spiller vi slik som det derre der.

Jeg skulle faen fløtte meg ha hudfletta dem ved pause. Det skulle jeg ha gjort dersom jeg var manager. – At det er en viktig grunn for at det ikke er jeg som er manager i Chelsea? – Jo da, jeg skjønner det, men det var noe med innstillingen til hele gjengen vår i den kampen. Vi kan ikke la oss bringe ned på et slikt nivå i flere kamper. Vi må da ha ære, og vi må da kunne blø for den fine blå drakta vår.

Vi kan ikke sitte og se på slikt spill som i kampen mot Sunderland; – vi kunne jo godt ha tapt både 4-0 og 5-0.

Jeg er også bekymret for noe annet i dag. Jeg er bekymret rett og slett for om vi har nok ekstoppspillere til bruk for alle de TV-kanalene som viser fotball på TV. Jeg tror rett og slett det må gjøres noe med talentutviklingen i norsk fotball, skal vi ha nok ekstoppspillere til å fylle alle TV- studioene og TV-kommentatorrollene i fremtiden. Mange flere unge spillere må nå slippe til i topplagene i Norge. Vi må også legge mer vekt på, at spillerne i ung alder også har det som kreves av dem som fotballeksperter, etter at de har avsluttet sin aktive karriere.

Eksempelvis er det viktig å legge mer vekt på i ung alder: – at de har naturlige anlegg for en god jevn skjeggvekst som gir et pent ansikt når de blir 38 år, har et visst anlegg for arroganse og en litt nedlatende holdning til folk som er interessert i fotball, at de liker svært godt å gå i dress, at de evner å glemme raskt eks. vis at fotball er en lek og et spill, og at de har lett for å snakke nedlatende om folk med penger.

Ja, her må det til en vesentlig endring i talentutviklingen i norsk toppfotball, skal vi få mange nok ”gode” studioeksperter og fotballkommentatorer i fremtiden.

Jeg er også bekymret for at vi seere har så vanskelig for å finne de kanalene som viser de kampene vi har lyst å se på. Jeg mener det må være naturlig i neste tariffoppgjør, at det blir en hovedsak om rett til fri på kampdager, for å finne ut hvilken kanal en skal se kamp på. Vi trenger tid til å ringe rundt for å finne ut av dette, tid til å finne ut hva det koster å få sett denne kampen på TV (kostnadene må her refunderes i tariffoppgjøret selvfølgelig), og tid til å finne ut av om vår kabelleverandør kan tilby oss den kanalen kampen går på osv. osv. Ca. 2 timer mener jeg vi alle må ha fri på en kampdag, dersom en ca. 10 minutter før kampstart skal være sikker på å kunne se riktig kamp, og da er det innberegnet ca. 35 minutter i telefonkø til kabelleverandøren.

Får vi se Birmingham-Chelsea i morgen? – Det ser for tiden lovende ut. TV2- gjengen har vel nokså motvillig måttet sette opp vår kamp hos seg. Gjengen i studio tar litt fri under vår kamp. Dette er jo lag de ikke har noe forhold til (les: Liverpool spiller ikke).

!

Please, sier jeg!!! (For en rar ytring?)

Please, sier jeg igjen!!! (Enda en gang?)

Please; – vi må bare få til spillet på St. Andrews i Birmingham i morgen. Jeg vet vi har mye skader; – men Carlo Ancelotti: – vi må da kunne brette opp armene fordi om ikke Terry, Lampard og Essien er med. Husk på at i sesongen 2007/2008 hadde vi Claudio Pizarro som spiss, og han scoret et mål i hver av kampene mot Birmingham den sesongen. Han scoret i den første hjemmekampen mot dem 12/8-07 da vi vant 3-2, og han scoret vårt eneste mål i bortekampen mot dem 19/1-08 da vi vant 1-0. Det var de eneste to ligamålene Claudio Pizarro scoret for oss. Han spilte 21 kamper for oss og scoret 2 mål; – begge mot Birmingham.

“That’s it”, Claudio Pizarro – to mål; – og det var to mål mot Birmingham

Da kan vel Malouda, Anelka og Drogba score mot Birmingham i morgen, når Pizarro greide det i 2007/2008 sesongen. Er du ikke enig? – Det må være den rimeligste sak i verden at vi kommer tilbake etter den forferdelige Sunderlandkampen, og at Drogba scorer mot nettopp Birmingham. Greide Pizarro det, kan du Drogba greie det selv om du har malaria.

Siden det er fredag tar jeg frem et deilig øl til tross for alle mine bekymringer. Denne gangen har jeg valgt juleøl fra Borg Bryggeri i Sarpsborg. Litt til ære for at Sarpsborg fotballag greide å rykke opp i Tippeligaen nå i høst, og litt for at de lager deilig øl der nede. Denne juleølen fra Borg som jeg har, er den som du får kjøpt på Polet. Et juleøl skal i henhold til tradisjonen været et sterkt øl. Juleøl er for så vidt en pils, men er et mørkere og et litt mer smaksrikt øl enn norsk pils. Vi har lang tradisjon for å lage juleøl her i Norge. Det hevdes at når Olav den Hellige kristnet Norge, måtte mange tradisjoner legges bort. Imidlertid la de ikke bort tradisjonen med å brygge øl til jul. Da ville de heller miste hodene sine. Etter å ha smakt på Borg sitt juleøl, så forstår jeg dem.

Vi må ha litt musikk i dag også.

Adele synger så fint her i bakgrunnen, hører du? – Det er hennes flotte låt ”Chasing pavements” du hører. Vi (du har fått øl du også nå) drikker dette mørke, sterke juleølet til Borg, – og vi hører Adele synge til våre fredagstanker og til vår spenning foran kampen mot Birmingham i morgen: ”Should I give up or should I just keep chasing pavements, Even if it leads nowhere.”

Rett deg opp, sier jeg til deg. Jeg retter meg også opp. Vi drikker litt av vårt glass med juleøl, og vi bestemmer oss for ikke å gi opp noe som helst. Jeg ser det på deg; – du er like bestemt som meg. Selv om Adele er i tvil, er ikke vi det. Vi skal vinne kampen i morgen; – vi skal vise en blå sisu, og vi skal slå dette andre blå laget Birmingham. Ja, for de er blå de også, men de er det blå laget nr. 2, ikke sant. Adele synger mens vi nipper til det deilige, fyldige, lett humlene Borg juleøl: ”Or would it be a waste even if i knew my place, Should I leave it there”.

Ja, vi kjenner vår plass i morgen under kampen, ja vi er ”Top of the League”, ja vi hadde en dårlig kamp mot Sunderland; – men nei, vi er ikke så dårlige som vi var i den kampen. I morgen skal vi vise oss frem fra en helt annen kant; – en blå kant som bare vi kjenner, en blå kant som ….. som ….. som gir 2-0 seier

2-0 seier

2-0 seier

?

Jeg satte meg hvis fast. Jeg må bare drikke litt øl til, og den flotte Adele synger så rolig og bluesaktig igjen for oss ”Should I just keep chasing pavements”. Jeg får den deilige fredagsfølelsen – den irrasjonelle juleølglade gode stemningen – når denne flotte unge engelske kvinnen fremfører sin vakre litt saktmodige nydelige låt med sin rustne kraftige stemme.

Vi vinner i morgen.

Ha ei kjempegod helg; – drikk nå ikke for mye juleøl før kampen; – men vinner vi, går jeg ut fra at du blir påseilt. Ja, ikke at du skal ut å seile på noen måte, men jeg går ut fra at du får vinden i ryggen hjem dersom vi vinner blått og godt igjen i morgen.

Sa jeg god helg?

Eirik


PS! Jeg beklager at jeg sa innledningsvis at vi måtte brette opp armene mot Birmingham i morgen. Det virker jo litt drastisk, og jeg moderer det derfor til at vi må brette opp skjortarmene.

PS! ”Chasing pavements” med Adele kan du se og høre her.

PS! Adele skal ha vokst opp i Tottenham. Selv med en slik tragisk innledning på sitt liv, er det altså mulig å få det til.

PS! Her er et bilde av Liverpool sin nye direktør som har startet saksbehandlingen sin: