“Ok so you’re Wayne Rooney…..

That don’t impress me much! So you got the looks but have you got the touch”

?

?

Jøss, der er du igjen. – Er det virkelig fredag igjen, allerede? — Hører du at jeg sitter og synger med Shania Twain på hennes ”That dont impress me”? – Ja, jeg koser meg. Det var stort å slå Spartak Moskva på tirsdag. Jeg hadde ikke ventet det så bra. For noen nydelige mål. Zhirkov scoret akkurat slik Osgood gjorde det mot Arsenal i 1974 i FA-cupen. Zhirkov hadde en fortreffelig balanse i riktig øyeblikk, og skjøt på hel volley i krysset, utagbart for keeper. Så får vi en maktdemonstrasjon på 2-0 av Essien og Anelka sammen, når Anelka scorer; – en maktdemonstrasjon av nettopp de to, som vel skuffet litt borte mot Villa forrige helg.

Suverent!

Jeg tar av meg hatten for disse prestasjonene. Jeg tar av meg hatten for gjennom-føringen av hele kampen; – ja, jeg tar av meg hatten for dette flotte blå laget vårt. I tillegg hadde vi en rekke gode ungdommer på reservebenken i Moskva, – og noen kom innpå og spilte godt.

Hvor ble det av superlativene fra Alsaker og Bohinen?

At de ikke var der; – at de snakket om “negrer” i Hønefoss i stedet, sier du – er det mulig? – Er den Dressmanngjengen i TV2-studio helt gæren eller? – Jeg har jo lagt merke til at alle i TV2-studio nå har litt mørkere dress enn tidligere. Skjønner jo at det er trist for dem dette med Liverpool. Phil Thompson fikk jo nesten studio for seg selv forrige helg, og han var jo helt fra seg av sorg for sitt Liverpool.

Tenk så lett det er å gå på jobben for Dressmanngjengen når alt bare er som før. – Tenk hvor mye anstrengelser det fører til for Dressmanngjengen, når Liverpool ikke gjør det bra. De aner jo ikke noe om de andre lagene som spiller. Det må jo være helt forferdlig. Selvfølgelig kan de berge seg ved å se på skattelistene til de som eier klubbene. Der finner de jo alltids en askeladd som de kan si noe pent om. De sitter sikkert og kjeder vettet av seg, i et varmt, klamt TV-studio nesten hele helga.

Vi er imponert i dag – på en fredag, men ikke av Wayne Rooney. – Nei, han har virkelig stelt det til for seg selv. Vårt kjære Chelsea blir nevnt som et mulig nytt lag for Wayne. Siden journalistene helst vil skrive det samme som journalistene rett ved siden av (effektivisering kalles det), blir det jo ganske lett å skrive at Chelsea er interessert, når en storspiller skal skifte klubb. Det blir et slags tilværelsens uutholdelige letthet.

Så lett er det, at det er uutholdelig; – er du ikke enig?

Men, Rooney – skulle du komme til oss, så skal du være velkommen. For et rykk, for en innsats, for en teknikk, og for en lojalitet mot ditt lag du kan vise, når du virkelig vil. Akkurat nå er du mediaelitens stor skurk, og det lover jo godt. Enhver spiller som greier å stå imot ”The Establishment”, blir som regel veldig god etter hvert. ”Medgang avslører lastene, motgang dydene” sa en gang den kjente maleren Francis Bacon.

Vi tar imot Wolverhampton hjemme i morgen. Wolves har spilt bra så langt i sesongen, men det har gitt dårlige resultater. Nå gjelder det for oss å være konsentrert, og ikke undervurdere noen. Etter en lang reise helt til Moskva midt i uka, så gjelder det å komme i ordentlig gjenge igjen. Den viktigste kampen er ikke den du nettopp har spilt, men alltid den neste du skal spille.

Kampene mot Wolves i 60- og 70-åra, forbinder vi først og fremst med noen gråe tåkeaktige kamper i gjørma i Midlands. Imidlertid glemmer vi ikke så lett en kamp i nyere tid. Den 27/3-2004 spilte vi mot Wolves på Stamford Bridge. Melchiot scora allerede etter 4 minutter for oss, og vi følte oss sikre på seier tidlig i denne kampen. Så utlignet Wolves etter 22 minutter, slik at det stod 1-1 ved pause. Tror du ikke Wolves gikk opp i 1-2 i det 57. minutt, og kampen var plutselig helt snudd. Stemningen ble noe trykket av dette på Stamford Bridge; – skulle vi virkelig tape hjemme mot Wolves?

Da gjorde Ranieri noe lurt. Han satte inn Jimmy Floyd Hasselbaink i stedet for Geremi. Det snudde kampen for oss den lørdagen. Først så scoret Lampard til 2-2 i det 70. minutt, før Jimmy Floyd satte i gang showet med et ekte hat trick – sitt 100., 101., og 102. ligamål – i det 70., 77., og 90. minutt.

Jimmy Floyd Hasselbaink; – vi glemmer deg ikke, vi glemmer deg aldri!

Vi glemmer ikke dine mange flotte mål, vi glemmer ikke hvilken kraftkar du var på banen, og vi glemmer ikke dine knallharde skudd med bein som så ut som tømmerstokker. Du var vel den eneste som i din tid, kunne matche den frisparkhastigheten Alex nå har. Vi glemmer heller ikke at du lot være å feire en scoring, da du scoret for Charlton mot oss, da du senere kom tilbake til Stamford Bridge som Charltonspiller.

Selv om du hadde en fortid fra Leeds, så godtok vi deg med en gang da du kom til oss. Din selvtillit, ditt flotte fotballego, ditt blåe kraftuttrykk på banen, og dine mange “perler” av noen mål for oss, gjorde det enkelt å glemme at du en gang hadde spilt for Leeds. Egentlig så ligner vel Wayne Rooney litt på deg, men vil vi evt. glemme at han kom fra United, hvis han skulle komme til oss nå i januar?

Ja, kan vi glemme at en spiller kom fra Leeds, da kan vi glemme at en spiller kom fra United også.

I kveld gleder jeg meg på en skikkelig sterk bitter (barley wine) fra bryggeriet Brakspear i Oxfordshire. Det er en Brakspear Triple. Det er triple av alt i denne alen; – triple humle, triple malt, triple bitterhet og triple alkohol (7,2 %).

Jeg kommer til å synge med Shania Twain (mens jeg enda husker teksten – NB!7,2 %) når hun synger: ”Don’t get me wrong, yeah I think you’re alright”, mens jeg tenker på Dressmanngjengen i TV2-studio, på Wayne Rooney, og på Wolves. Jeg fortsetter imidlertid ”But that won’t keep me warm in the midldle of the night”.

Nei, varm midt på natta blir jeg bare av Chelsea sitt fantastiske spill. Jeg ligger der med smilet på leppa; – John Terry starter angrepet vårt, og han spiller en kort pasning rett frem til Lampard; – men er det Lampard sin fot den nydelige foten der da? – Det er jo ikke Lampard sin fot det der; – den er jo ikke ute på banen, men oppe i senga mi? – og så nydelig! – Åh, men det er jo…………………..

Plutselig synger jeg videre ”ohwooh – I think I am special, ohwooh – I think I am something else”.

Måtte du ha en ypperlig blå helg!

Eirik


PS! Jeg gjør oppmerksom på at jeg ikke har noen hatt.

PS! Kos deg med mange flotte Chelseamål (også av Jimmy Floyd Hasselbaink) på Youtube her

PS! Se og hør Shania Twain synge ”That dont impress me” her

PS! I dag viser vi hvordan Wolvesfan gjør gode gjerninger før kampene for at det skal gå bra for laget. Her er en Wolvesfan som kjører kona og elskerinna på butikken: