Endelig!

Endelig; – det er like før vi får helg, og vi skal få se fengende flott fotball igjen. Lei av landslagsfotball du også? – Eller har du som meg, ikke sett på i det hele tatt? – Ja, da gleder vi oss svært til i morgen. Vi drar til Birmingham for sein kamp (kl. 18:30) borte mot Aston Villa.

Glad du ikke har sittet innestengt i en gruve i noen måneder, kanskje? – Det er i alle fall jeg. – Tenk han gruvearbeideren som fridde tidligere i år, og fikk nei fra sin utkårede. Etter at han nå har sittet innestengt nede i gruven i et par måneder, har hun ombestemt seg, og har sagt ja.

”Isn’t it ironic – don’t you think” som Alanis Morisette synger så flott om i sin klassikerlåt ”Ironic”.

Jeg synes det passer i dag, fredag – etter to ukers faste på flott blå fotball, at vi tar med oss Alanis Morisette og sangen “Ironic” her i Ossie’s corner. Hennes sang er så uhøytidlig, så glad og ufarlig, og så frisk, og gir dine urasjonelle følelser en sjanse til å synes. Du som har sittet og stått, så fornuftig og flott gjennom hele uka; – nå kan du bare hoppe rundt på et ben, og synge: ”champions, champions, champions”.

Du har lov! – ”Vi må gi litt faen her i livet, vi må være litt kameratar”, sier forfatteren Ragnar Hovland det så fint.

Og så skal våre blå – vårt blåe topplag – spille en toppkamp borte mot Aston Villa i morgen.

En sur scoring mot oss i 1979

En gammel spiller som alltid blir intervjuet mye når vi spiller mot Aston Villa, er vår gamle storspiller Kenny Swain. Han spilte nemlig både for oss og Aston Villa i sin karriere. Jeg husker godt vår kamp mot Aston Villa på Villa Park 28/4-1979. Kenny Swain spilte da for Aston Villa, og dette var hans første kamp for dem mot sine gamle lagkamerater i Chelsea. Aston Villa vant 2-1, og vår flotte tidligere blåe Kenny Swain scoret et av målene for Aston Villa; – mot oss.

Surt var det!

Jævlig surt var det!

Kenny Swain kom som ungdom til klubben vår, og spilte for oss i perioden 1973 til 1978. Han var en sabla god ving, men han kunne også spille både som spiss og på midtbanen. Hans toppsesong for oss var sesongen 1976/1977 da Eddie McCreadie var vår manager. Vi rykket rett opp igjen den sesongen etter å ha rykket ned sesongen før. Kenny Swain utgjorde sammen med Steve Finnieston, en meget målfarlige spissduo for oss. De to scoret da hele 40 mål til sammen i bravursesongen 1976/1977.

Eddie McCreadie trakk seg overraskende som manager etter den sesongen, og en ny bølgedal startet opp for oss som varte til langt ut på åttitallet. Tidlig i 1978 oppdaget Kenny Swain at han ikke var i vår førsteelver lenger, og han ba derfor om å bli satt på transferlista. Aston Villa kjøpte ham straks for en billig penge, og Kenny Swain ble omskolert der til en svært offensiv vingback. Kenny ble så ligamester med Aston Villa i 1981, og sesongen etterpå – i 1982- ble han Europacupmester med dem. I 1983 ble han kjøpt av Brian Clough til Nottingham Forrest, og han var nær ved å vinne Europacupen for dem også.

”Isn’t it ironic – don’t you think” synger Alanis Morisette, slik det den gangen passet for Kenny Swain. Fra å bli utelatt i vår førsteelver (som skulle rykke ned igjen året etterpå), til heder og ære på øverste toppnivå i Europa med Aston Villa, var det som skjedde Kenny. ”And life has a funny way of helping you out, when you think everything’s gone wrong” synger Alanis. Kenny spilte aktivt helt til han var 39 år og 281 dager. Når media i dag igjen spør ham om hvem han holder med i kampen mellom Aston Villa og oss i morgen, så vil han helt sikkert ikke svare på det. Han har de samme følelser for begge klubbene, men han forteller imidlertid mer enn gjerne om de fine årene han hadde hos begge.

Vi stoler på Mikel

I morgen blir det spennende å se om vi er blitt satt tilbake på grunn av landskampene. Kampen mot Aston Villa på Villa Park i morgen, blir en av de tøffeste bortekampene vi skal spille i år; – og det dessverre rett etter en landskamppause. Mange av våre spillere sliter med skader, og andre er litt mentalt trøtte etter å ha reist langt i forbindelse med landskampene.

Himmel, – dette blir spennende.

Kjempespennende blir det; – jeg gleder meg som en liten unge, – jeg mener jeg gleder meg som Alanis Morisette når hun synger med en vanvittig energi: ”It’s a free ride when you’ve already paid”.

Mye vil avgjøres i morgen på om vi får ballen til å gå i et høyt tempo, og at vi ikke taper dueller mot svært fysisk robuste Villa-spillere. Viljen til å vinne må være der i hele laget vårt. Viljen til å vinne krever at noen autoriteter som Essien og Mikel går foran med et godt eksempel, og drar med seg – pumper vilje inn i gjennom sine knallharde taklinger og flotte fremspill i lengderetningen – de andre litt mer slitne spillerne våre.

Mikel vi stoler på at du er i drivet i morgen!

Fredag kveld med Riggwelter

Når jeg kommer hjem i dag skal jeg finne frem en Black Sheep Riggwelter. Dette er en mørk kompleks ale som virkelig vil gi fredagen min en tyngde. Med sin mørke farge og sin nærmest lukt av nybrent kaffe, er dette en riktig øl for å kunne slå Aston Villa borte. Black Sheep er et utrolig fargerikt bryggeri langt nord i Yorkshire. Riggwelter er det sterkeste og bitreste ølet deres. Ordet riggwelter er et ord som brukes der i Yorkshire, for en sau som har falt slik at den ikke kan reise seg igjen.

Ahhh…. fredag med Riggwelter, du deilige fredag!

Jeg elsker fredager. – Du har forstått det, sier du.

Men jeg elsker denne fredagen ekstra mye fordi vi har hatt fotballferie, og fordi vi skal ut i en toppkamp borte mot Aston Villa i morgen. Jeg ser fredagens friske, kalde, duggvåte Riggwelter foran meg, jeg ser spillerne våre som forbereder seg på morgendagens kamp på treningsfeltet vårt på Cobham, og jeg ser for meg Alanis Morisette synge sin ”Ironic”. Sangen hennes passer så godt til alt dette; – den passer så godt til mine følelser akkurat nå, når alt dette skjer for meg innenfra og ut, i mitt behov for å hvile og virkelig leve (ikke overleve, men leve); – og den passer akkurat nå, når du er her på besøk igjen, min venn.

Alanis synger slik vi alle kunne ha gjort en slik fredag. Vi nærmest hyler med henne innvendig når hun helt vanvittig uredd, leken og livsglad synger fra refrenget ”It’s like rain on your wedding day”.

Du skal være som Alanis Morisette i kveld; – bare leve, slå ut håret, danse og synge. Du skal være deg i kveld, – og du vil oppleve at alle nær deg setter pris på din uperfekthet, dine rare bevegelser, dine rare lyder og ditt rare utseende; – fordi det gir dem deg, og da kan de være seg.

Enkelt, men likevel så vanskelig.

Du er god nok

Husk du er et geni. Jeg er sikker på at du mange ganger har ”scoret” i denne uka som har gått, men du greier ikke å la være å tenke på om det var godt nok.

Det var godt nok!

Punktum!

Glem ikke gruvearbeiderene i Chile, så glade de var. Glem ikke at du må komme deg opp av ”mørket” en gang iblant du også. Fredagen er til nettopp for det; – for lyset. – Husk; – skulle du falle om å bli liggende i din indre frie eller ytre utagerende livsutfoldelse (noe som kan skje alle), så vet du at du kommer deg opp igjen med å drikke Black Sheep Riggwelter.

Fucking, – hvor var jeg. Jeg legger ut slik til deg, at jeg helt glemmer kampen vår. Drakter, skjerf og capser må være på plass, du – selve godbiten kommer i morgen.

Endelig!

Vi vinner 4-0 borte mot Aston Villa i morgen.

God helg!

Eirik

PS! Himmel morsan; – nå må du styre deg med det derre håret jeg ikke har. Jada; – jeg kan ikke slå ut håret!

PS! Morsan vil ha inn en protokolltilførsel i dag igjen:”Bannskap høre ikke hjemme i denne corneren, og jeg beklager på vegne av min sønn hans voldsomme uttrykksformer som blir tilkjennegitt her. Jeg kan si at dette er ikke noe han har etter meg, men etter sin far”.

PS! Farsan vil ha inn denne protokolltilførselen: ”Det hans mor sier her om at min sønn har sin voldsomme uttrykksform etter meg, er faen meg ikke sant”.

PS! Liverpool er vel kanskje solgt, kanskje ikke solgt, kanskje solgt, kanskje ikke solgt, kanskje solgt, kanskje ikke solgt, kanskje solgt, kanskje ikke solgt, kanskje solgt, kanskje ikke solgt.

Skal de spille kamp på søndag?

Som Alanis Morisette synger Liverpoolspillerne: ”It’s like ten thousand spoons when all you need is a knife”, men de kan trøste seg med:”Life has a funny, funny way of helping you out”.

PS! Drillo med sin velkjente taktikk om å ødelegge for andre, skal visstnok ha nektet at en gate i Oslo ble oppkalt etter seg. Han fikk ikke høye nok fartsdempere i gata.

PS! Unnskyld, gaten.

PS! Se og hør Alanis Morisette slå ut håret med sin ”Ironic” i en bil en sen høstdag med litt lett snøvær – her.

PS! Det er ikke lett å være Liverpoolfan i disse dager. De amerikanske “oksene” er ikke bare lett og hanskes med: