Hei; – der er du igjen, ja – virkelig supert å se deg igjen!!!

Har du hatt det fint i sommer? – Det har i alle fall jeg hatt. Jeg har nettopp kommet hjem fra 14 dager på Marbella, hvor jeg har feriert sammen med styrtrike sjeiker, skumle mafialedere, og mektige kommentatorer og eksperter i media.

Heldigvis, Marbella er stort, og jeg har ikke vært i selskap med disse i ferien; – takk og pris!

Underlig er det, at de uttaler Marbella som ”Marbeja” der nede i Spania. Akkurat som vår herre ikke har funnet opp ”j”, og så skriver de det med to ”l” ’er i stedet. Kjempedumt. For øvrig er de jo de rene verdensmestere i å bruke ”r” ’er i sitt språk. Jeg har nå vært hjemme en tid, men har ikke brukt ”r” når jeg snakker i det hele tatt etter at jeg kom hjem. Jeg ble så forbanna lei av dem ”r” ’ene til spanjolene til slutt, at jeg har streiket mot ”r”.

Faen, tror du ikke det er en ”r” i ordet streik også.

Du, – det har ikke gått så godt i treningskampene våre i sommer. Jeg liker det ikke, men på søndag er det en slags siste treningskamp før sesongen starter – Community Shield, og den skal vi spille mot United. La oss håpe på en seier der. Kampen går jo på Wembley. Wembley er som en slags andre hjemmebane for oss nå, etter en rekke fine FA-Cupseirer der i de siste årene.

Borte fra laget er Ballack og Joe Cole. Joe Cole har valgt å gå til Liverpool. Som alle andre spillere som har gått til Liverpool i de siste årene, så uttaler Joe også at det er hans drøm å spille for Liverpool. Alle de tidligere spillerne som har uttalt dette, har 14 dager senere drømt om å komme seg bort derfra igjen.

Mange unge spillere har vi valgt å satse på foran neste sesong, og det er alltid positivt. Men holder det til å være i toppen i PL, CL og FA-Cupen? Må vi ikke ha et par voksne gode spillere til utenfra? En spiller som ser ut til å være på veg til oss nå, er Brasils landslagsspiller Ramires. Akkurat det virker spennende. Imidlertid; – det som er mest spennende foran neste sesong, er at Essien er tilbake etter langtidsskade. La oss håpe at han får en flott sesong i år. Vi trenger ham virkelig. Også Mikel virker å være skadefri nå, og er klar til dyst igjen. To flotte spillere er disse to, som skal fylle den såkalte ”Makelerollen” på midtbanen for oss i neste sesong.

Sommeren er ikke helt over, heldigvis – og det skal bli deilig med en høyst sommerlig sesongstart lørdag 14/8. Alle vi blå møtes igjen etter fotballferien, og det er alltid så artig å se hverandre igjen; – alle ser frem til en ny sesong med spenning; – og alle har vi store blå forhåpninger til vårt lag.

Jeg føler meg i toppform nå rett foran sesongstart.

Marbella’ s delige varme i ferien, ga meg noen nydelige gode stunder; – gjerne sammen med noen kjølige pinter med San Miguel. Hver gang jeg tok den første slurken av glasset der i den stekende varmen, av den noe smaksfattige, men kjølige og sprudlende pilsen som San Miguel er, så ga det meg en slags ekstatisk god følelse. Det er nemlig nettopp det San Miguel er laget for: – å være en gudbenådet drikke for tørsten, i stekende sol fra skyfri himmel. Mange spanjoler setter faktisk pintglasset en stund i fryseren, før den lyse pilsen helles opp i glasset.

På en måte blir det sterk lidenskap av en slik tørstedrikk som San Miguel er – i en slik sterk varme. Jeg forbinder den med spansk temperament; – et fyrverkeri av følelser: hat,kjærlighet, sinne og glede, som oppstår med lynets hastighet i den mørke varme sommernatten.

Jeg fornemmer også tyske Lena’s lekende fremføring av Grand Prixvinnermelodien ”Satellite” når ferieminnene fra Marbella strømmer på: – et duggvått glass med San Miguel, på en restaurant på promenaden ved stranda, det er varmt selv om det er mørkt, med masse spaserende mennesker som har pyntet seg for kvelden, etter å ha dusjet av seg dagens bade- og slaraffenliv. — ”I even did my hair for you” som Lena synger, passer så fint i dette kveldsbilde av mennesker i alle aldre, som bare nyter den deilige feriestunden sin. Enda vakrere blir bildet når Lena synger videre: ”J bought new underwear – they’re blue – and I wore ‘em just the other day”.

Altså; – på tide å finne frem det blå undertøyet for oss blå. Det nærmer seg sesongstart igjen, du – og vi skal møte United i Community Shield på søndag på Wembley. Ikke den jeveste pokalen å vinne, men dog er det noe å ta med seg. Viktigst nå er det dog med en seier etter mange tap i oppkjøringskampene.

Håper du får ei riktig god sommerhelg! — Blir det varmt; – drikk gjerne en San Miguel, men pass deg for satellitter, og ikke noe overdreven spansk lidenskap. Husk du er en true ble, som sparer din lidenskap til en lang blå sesong. Dessuten, — drikker du for mange San Miguel, så roter du deg bort i ”r” ’er, og uttaler dobbel ”l” med ”j”.

Eirik

PS! Må bare fortelle deg at jeg syntes det luktet så godt når jeg pissa da jeg kom hjem fra Marbella. Merkelig, tenkte jeg – og så sendte jeg for sikkerhets skyld inn en urinprøve til min lege. Resultatet på prøven er nå kommet, og det viste seg å være ren San Miguel; – som derfor kunne slås direkte tilbake på flaska.

PS! Morsan, har du ikke slutta å lese her enda? Selvfølgelig var dette en spøk. Jeg drakk jo bare et lite glass pr dag. Om jeg har bena i kors? Hvorfor spør du om det?

PS! En kar fra Østfold som jeg traff i ferien på Marbella spurte meg: ”er det sant at en trønder alltid svarer på et spørsmål, med å stille et spørsmål? Jeg svarte: ”Kæm e det som har sagt dæ det?”

PS! Dæven som jeg gleder meg til sesongstart!!!