Med ræva på Island? – Hva slags overskrift er det? – Hva kan jeg ha tenkt på nå da; – med ræva mot veggen?—eller hvorfor pokker: Island??? — Jeg trodde vi skulle snakke om kampen mot Tottenham i morgen. Ikke vet jeg hvordan man forandrer på overskrifter her inne, så vi bare starter vi, du; – og velkommen skal du være.

Dette bilde må vi nesten se på sammen denne fredagen i Ossie’s corner:

Flott hva!!!! — Didier Drogba – vår tids Osgood – har scora. Nå er han også med i årets konkurranse PFA Player of the year.

Hvordan er det med deg? – Jeg er så forbanna enda etter Boltonkampen på tirsdag, at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, for å få roet meg ned. Jeg er jaggu redd for at Sameierlaget her ute hos meg, kaster meg ut huset mitt, på grunn av den kjeftinga jeg bare var helt nødt å foreta meg, mot Kalou under Boltonkampen. Styreformannen i Sameierlaget var her rett etter kampen, og spurte litt for tilfeldig om jeg var katolsk prest. – Om vi ikke vant kampen mot Bolton? — Jo da, vi gjorde det, men det var ikke på noen imponerende måte. Våre spillere kan ikke ødelegge nervene helt på oss heller. Ja, jeg ble så forbanna på Kalou på tirsdag, som jeg ikke har vært siden jeg ble ordentlig forbanna på Gareth Hall (the midfield genius) og Robert Fleck (we all live in a Robert Fleckworld) på begynnelsen av 90-tallet. Kalou mislykkes så til de grader noen ganger, at han blir selve symbolet på motgang for oss.

Unnskyld, jeg skal absolutt ikke syte denne fredagen. Vi er middels talt i førersete for å vinne PL, vi er i cupfinalen, og vi skal få spille i våre blå drakter i cupfinalen. Blått er vår farge, liksom – det er vi som er de blå. Synes du det blir for mye blått noen ganger her hos meg? – Det kan, du – si det. Du er jo inne her bare på besøk nå og da. Tenk på meg som er her inne med alt det blå på begge sider hele tiden. Husk jeg får ikke slått av lyset her inne om natta heller.

I media her i Norge er de ikke noe opptatt av den utrolige viktige toppkampen Tottenham-Chelsea som spilles i morgen. De er bare opptatt av katolske prester og deres overgripelser. Dersom Pater Pollestad er uskyldig, må han vel for tiden virkelig oppleve Kafka-tilstander. Ikke at jeg tror at journalister gjør mer bra for verden enn katolske prester, men ordet gir makt; – og da er det vel slik. Skjønt jeg har mine tvil. Er du på Facebook er det nå klart at journalister kan hente nyheter direkte fra din profil på Facebook. Håper at du ikke har sagt der på Facebook, at du er glad – i din bror, eller i din søster, eller i en kamerat. Da må du påregne pågripelse når som helst.

For tiden er vi preget av tre store kriser som det lille landet ut i havet – Island – har påført oss. Jeg nevner de tre krisene her ut i fra størrelsen på krisene, – altså den største først: – Eidur Gudjohnson har tatt overgang til Tottenham, – finanskrisa, – og askeskyer fra en vulkan. Faen også; – at vi må regne med at vår Eidur spiller for Tottenham mot oss i morgen. Tenk han som kom inn for oss som unggutt, mot nettopp Tottenham i det 78. minutt i stedet for Zola, i vår kamp på akkurat samme dato for nøyaktig 9 år siden (17/4-2001,) og scoret et av våre tre mål i vår 3-0 seier der på White Hart Lane. Vi sang og vi sang den gangen: – are you Tottenham in disguise, – vi sang i flere dager etter den seieren. Nå spiller (en langt eldre) Eidur for Tottenham. At det er mulig!

Kan vi greie en slik kamp som mot Bolton en gang til? Kan vi greie all den spenningen som ligger foran oss? Greier vi å vinne PL i år? – Ja, sier du – enig; – det ser lyst ut nå, men kampene skal spilles først, og fotballen kan være så forbaska rund.

Måtte Alex bare takle Eidur i morgen slik vår Ron ”Chopper” Harris på bildet nedenunder taklet Stan Bowles i enn kamp mot QPR i 1974:

Slik skal det gjøres, Alex – vi trenger en Chopper i morgen. Ingen av de der re spursene har styrke som deg. Bruk den i morgen. Da skal vi synge igjen: – are you Tottenham in disguise.

Har du lest Ja Erik sin ”På en torsdag” på CSN hjemmeside denne uka? – Ikke, da vil jeg anbefale denne friske fortellingen han har laget fra Wembley forrige lørdag. Imidlertid, Jan Erik – skriver du mer om øl nå, så blir de så forbanna på deg der på hjemmesida vår, at du må søke asyl her i Ossie’s corner. Velkommen skal du være i tilfelle!

Fredag, – åh fredag, – Thank god it’s Friday.

Hva er vel mer passe øl å smake på denne fredagen, med morgendagens topp Londonoppgjør foran oss, enn en Füllers 1845. Hjemme i kjøleskapet står den nemlig, med akkurat passe temperatur og venter på meg. 1845 er så smakfull og frisk som alle øltypene er, som kommer fra dette flotte staselige bryggeriet – Füllers – i Chiswick i London. Ølet 1845 ble laget i 1995 i forbindelse med bryggeriets 150-årsjubileum. Hele 6,3 % alkohol er det i flaskeølet av 1845; – så igjen pass på: – ikke for mange i kveld. Husk på den viktige kampen i morgen.

Ha en super fredag kveld i kveld, en super blå lørdags aften i morgen; – og skulle du være katolikk, så husk på under gudstjenesten i helga: – sørg for veggplass i kirka, med ræva godt opp mot veggen.

Eirik

PS! Morsan, ta deg sammen: – det heter ikke rumpa. Det heter ræva. Jeg kan ikke si rumpa; – det blir for barnslig.

PS! Er media mye bedre enn det jeg sier her, morsan?: – og at Willoch har gitt oss mangfold i mediabilde?

PS! Morsan, Willoch kan stikke det derre mangfoldet langt opp i ræva.

PS! Nei, jeg nekter å si rumpa!

PS Ok da; – han kan stikke det derre mangfoldet langt opp i rumpa.

PS! Unnskyld for denne diskusjonen, sånn er det å ha morsan på besøk her i bloggen.

PS! Jeg forstår jo at Willoch ikke vil stikke noe opp i ræva (unnskyld rumpa). Han er jo ikke katolsk prest.

PS! Uansett; – takk for praten, og ha ei riktig god helg!