Kan vi slå Manchester United borte i morgen? Kan vi bli ligamester i år? Spørsmålene er mange her hos meg på en lang, lang fredag. Ja, det er Langfredag, og det er påskeferie. Jeg driver dank, og jeg driver dank – i denne gule påsketiden.

Deilig!

For å variere noe driver jeg en gang i blant litt dank, og andre ganger driver jeg litt dank igjen. Skulle dette bli litt ensformig på noen måte, driver jeg bare litt dank, da – ja, bare slik at jeg får drevet dank nok.

Du skjønner?

Vi kan slå Manchester United borte i morgen!

Vi har greid det før, og hvorfor skulle vi ikke greie det i morgen. Vi slår dem neppe 7-1, men vi har noen store seire på Old Trafford også fra tidligere tider. 24/8-1968 slo vi Manchester United 4-0 der. Vår gamle storspiller Tommy Baldwin scoret 2 mål i den kampen. Et United-lag ledet av Matt Busby og med de legendariske spillerne Nobby Stiles, Bobby Charlton, Brian Kidd og Georg Best på laget, ble ydmyket av oss på “deres eget gress” denne lørdagen sent i august i 1968.

Tommy Baldwin kom til Chelsea i en byttehandel fra Arsenal i 1966. Arsenal kjøpte Georg Graham fra oss, mens vi fikk Tommy Baldwin i bytte fra Arsenal. Tommy var en sliter av en spiller som passet svært godt sammen med Peter Osgood i angrepsrekka vår. Tommy var derfor med på å vinne FA-cupen og Europacupen for Cupvinnere for oss i hhv. 1970 og 1971. Han spilte totalt 187 kamper for oss og scoret 74 mål.

Tommy Baldwin fikk hos oss ”the nickname”: Sponge. Mange trodde at han fikk dette navnet på grunn av sin alltid helhjertede innsats på banen, men det var nok på grunn av at han kunne drikke så mye alkohol. Tommy Baldwin gikk ikke av veien for en fest, og hans liv ble senere mye likt hans motspiller 24/8-1968 Georg Best sitt liv. Imidlertid; – Tommy kom over sitt alkoholproblem, og er i levende live den dag i dag.

The Shed elsket Tommy Baldwin for hans voldsomme arbeidsinnsats og hans store intensitet i vårt angrepsspill. Han var dermed ofte med på å skape det rom som Peter Osgood trengte for å score så mange mål som Ossie gjorde. Her er litt fra sangen om Tommy fra The Shed:

‘Oh his name is Tommy Baldwin He’s the leader of the team, what team
The finest football team that the world has ever seen
We’re the Fulham Road supporters and we’re louder than the Kop
If anyone wants to argue We’ll do the f***ing lot
La la la la,. la la la la la La la la la la, la la, la la
Oi! Oi!’

I morgen går vi for nok en seier mot Manchester United borte på Old Trafford.

Kanskje blir det Anelka som scorer to mål i morgen. På samme måte som Anelka gjennom iherdig arbeidsinnsats, drar bort oppmerksomhet fra Drogba i morgen, gjorde Tommy Baldwin dette fra Peter Osgood i 1968-kampen. Tommy ikke bare dro bort oppmerksomhet fra Osgood denne augustdagen; – han scoret like godt to mål selv.

Vi går til morgendagens kamp med ufattelig spenning og nerver; – akkurat som om det skulle være påskeaften (jammen det er jo det?). Vinner vi i morgen, vil vi være favoritt til å vinne ligaen. Spiller vi uavgjort, er vi fremdeles en av favorittene. Skulle vi tape er vi plutselig ikke favoritt lenger. Uansett utfall i morgen er det enda 5 kamper igjen å spille. Det blir uansett kamputfall i morgen spennende helt til siste slutt i mai.

Er du forberedt på kampen i morgen? En skikkelig ”gysare”, hva? Jeg bare sier det: – alle rutiner du bruker å følge i ditt seiersritual, må følges i morgen. Ja, – jeg må poengtere det; – helt fra du våkner i morgen.

Jeg sitter faktisk ikke og venter på å ta meg en øl i dag. Jeg har allerede vært i kjøleskapet og hentet meg en Hobgoblin fra Wychwood bryggeri. Bryggeriet ligger like i nærheten av byen Oxford litt nordvest for London. Er det lang fredag i dag, så er det lang fredag. Hobgoblin er et nydelig lett drikkbart øl; – en best bitter med hele 5,2 % alkohol. Altså; – vær forsiktig, selv om den er lett drikkbar, så er det kraft i den. Hobgoblin er faktisk den 5.te mest solgte alen på flaske i hele England.

Sier du at du er redd for å bli pisket når du drikker øl? Slik som modellen Kartika Sari Dewi Shukarno i Malaysia så vidt unngikk å bli, etter at hun hadde tatt seg en øl? — Etter å ha drukket en pint Hobgloblin kan det synes verdt å bli pisket. Ja, bare hvis du får en ny en, rett etter piskingen, selvfølgelig. Ja, kald må den være da, helt enig!

Lykke til i morgen mot United!!!

Skål; – Come on you Chelsea!!!

Ha en fortsatt god påske!!!

Eirik