Jeg er ikke kommet helt i form til helga enda. — Ikke det at jeg ikke gleder meg til nye kamper. Tvert imot, jeg gleder meg noe helt vanvittig, siden jeg faktisk skal reise over for å være tilstede på våre to neste kamper. Flyreise og hotell er i orden, og både mot West Ham og Inter har jeg kampbillett.

Også er jeg enda ikke kommet i form, spør du? — Jo, – du skjønner, som jeg har fortalt deg tidligere, så trener jeg på SATS. Nå har plutselig det derre treningssenteret kommet med et gratis tilbud til oss medlemmer; – på kroppsanalyse. Jeg er ikke noe glad for et slikt tilbud. Kona sier stadig: ”nå må du ta deg en tur å få utført en slik kroppsanalyse”. Jeg blir like svett hver gang hun bringer det på bane. Er det noe å være redd for da, sier du. — Jo, – du skal høre, jeg vet jo godt om noen skavanker både her og der på kroppen min, og de trenger jeg virkelig ikke å få dokumentert for alle og enhver mann. Jeg vet jo godt at ræva sitter litt for langt oppe på ryggen på meg, og at nesa stikker litt for mye ut og sitter litt for mye til høyre i ansiktet.

Det er jo ikke mulig å trene slikt bort, ikke sant – hva skal da dette tullet være godt for. Er dette en ny metode inspirert av mediaeliten, til å mobbe folk?

Ok, du er ikke kommet hit for å høre om hvor på kroppen ræva mi tilfeldigvis er plassert. — Jeg forstår deg godt; – det er jo fredag, og West Ham står for tur på lørdag. For West Ham er vel det slik etter sine mange dårlige resultater i det siste, at å komme til Stamford Bridge blir litt som å hoppe før Sagen. Seieren mot Stoke ble en skikkelig gladkamp igjen for oss etter et par dårlige resultater; – spesielt nedturen mot City hjemme. West Ham er et lag som vi normalt ville hatt sympati for, hadde det ikke vært for deres ekle fans. Zola elsker vi jo enda, og vi er takknemmelige for at vi har fått både Lampard og Joe Cole derfra.

Går vi tilbake i historien vil vi se at vi har fått svært mange av våre spillere gjennom tidene fra West Ham. Ikke minst fikk vi i 1906 en fantastisk måljeger fra dem; – nemlig Georg ”Gatling Gun” Hilsdon. Georg debuterte 1/9-1906 hjemme mot Glossop, og vi vant hele 9-2. Av våre ni mål scoret Georg Hilsdon 5 mål i den kampen. Georg fikk sitt kallenavn ”Gatling Gun” fordi han skjøt så hyppig, og gjennom karrieren i Chelsea scoret han hele 107 mål på 164 kamper. Han er med det svært høyt oppe på scoringslista gjennom alle tider hos oss. Værhanen som er på taket av East Stand på Stamford Bridge, er laget etter modell av Georg Hilsdon. På min hjemmeside vil du finne en fiksjon jeg laget for noen år siden – ”Værhanen på Stamford Bridge”, hvor Georg Hilsdon har en sentral rolle.

Jeg kjenner at fredagsfølelsen begynner å sige inn over meg, og at mine bekymringer rundt kroppsanalyse på SATS begynner å miste taket. Lørdagens kamp mot West Ham blir en stor prøve på om vi kan være med helt til slutt i kampen om å vinne PL i år, og en indikasjon på om vi kan slå Inter i CL på tirsdag. Vi skal nå i de neste to kampene, møte to tidligere store Chelseaprofiler som managere på motsatt side av banen. Zola og Mourinho er begge legender hos oss. Når kampene blåses i gang dreier det seg imidlertid ikke om historien vår, men om en seier i en viktig fotballkamp; – og kun om det.

I kjøleskapet hjemme står i dag en Goose Island India Pale Ale. Den bare venter på å bli drukket opp i en delig førhelgsstemning. På Goose Island sin hjemmeside kan du lese litt om denne amerikanske prisbelønte alen med nesten 6 % alkohol. Her kan du se og høre den stolte bryggerimesteren Greg kåsere på en video om denne ølen. Videoen er gjennom sin presentasjon av denne IPA, så delikat, at du bare ønsker at det blir fredagskveld umiddelbart.

Som du har forstått har jeg en lidenskap for øl. Jeg viser her et bilde av meg som ganske ung og allerede svært interessert i øl. Bilde viser at ”den skal tidlig krøkes, som god krok skal bli”. Dessverre må jeg ha nådd helt frem til glasset, siden ræva som sagt, sitter alt for langt oppe på ryggen på meg.

Håper du får en flott helg med en deilig 9-2 seier over West ham hvor Drogba scorer 5 mål. Regner da med det blir satt opp en værhane til på Stamford Bridge.

Kos deg på en fredag, og igjen: – du må ha ei super blå helg.

Eirik

PS! Morsan, jeg er jo klar over at dette bildet ikke er av meg som liten. Det var jo bare så artig å ta dette bilde med her. — Joda, jeg forstår at jeg utleverer meg selv til en stadighet. En får jo ikke mer moro enn en lager selv, heter det. Er det toskete sagt? Blir en ikke lykkelig av å flire av seg selv liksom?

PS! Morsan, unnskyld at jeg sier det, men jeg utleverer også deg til en stadighet.

PS! Vi ses neste fredag også (hvis jeg ikke er slått i hjel til da).