Hei igjen – hvordan har du det? — Jeg ser du smiler. Hva annet kan man i disse dager som Chelseafan. Spillet er bare helt utrolig. Pasningssikkerheten er kjempegod og balltempoet er svært høyt; – så høyt at vi for tiden slår alle. Jeg kan ikke se at noen kan slå oss slik vi spiller nå.

Burnley, sier du – det lille nyopprykkede laget der oppe i Lancashire; – kan det slå oss på lørdag? Hva tenker du på, sier nå jeg. Har de slått Manchester United der oppe på Turf Moor i år? Og de har slått Everton, og spilt uavgjort der mot både mot Aston Villa og Arsenal, sier du – det er jo imponerende. Men har de ikke nettopp mistet den manageren de hadde i disse kampene?

Jeg nikker allikevel litt til deg; – jeg skjønner hvor du vil. Turf Moor er en intim liten bane med et enormt støttende hjemmepublikum. Tradisjonen sitter liksom i veggene på denne banen selv om de ikke har vært noen storklubb i de senere årene. Noen av oss kan godt huske deres elegante midtbanespiller på 1970-tallet Martin Dobson. En drivende sterk og god midtbanespiller var han – på et lag vi ofte på den tiden hadde store problemer med. I dag er Martin Dobson assistent for deres nye manager Brian Laws. Faktisk var Martin Dobson som hele tiden har vært direktør for Burnleys ungdomsakademi, deres manager i den lille tiden mellom at Owen Coyle sluttet og Brian Laws overtok. Han fikk imidlertid ingen kamper i denne perioden.

Burnley er en av tre klubber i England som har vunnet alle fire divisjonene. I morgen i senkamp (18:30) skal våre blå løpe ut på Turf Moor for å spille mot Burnley. På tribunen skal et utrolig fanatisk hjemmepublikum møte vårt trofaste fantastiske The Shed til duell i sang og i støtte av lagene. Det kan bli uforglemmelig. Du kommer garantert til å merke og høre det selv i TV-sendingen. Både Ancelotti og Terry brukte tid i sine ”notes” i kampprogrammet mot Birmingham, til å rose den flotte støtten laget fikk fra oss fans borte mot Preston. Særlig imponerende var nok den solidariske aksjonen for Liverpool’s Benitez kalt ”Blues for Rafa” med den kraftfulle sangen ”We want you to stay”.

Kan vi måtte slite mot Burnley lørdag kveld på Turf Moor? Kan liten tue velte stort lass? — Ja, det er ikke første gangen det skjer i tilfelle.

Vårt blå lag er helt sikkert godt forberedt på kampen i morgen. De vet hva det gjelder, og det hersker neppe noen tilbakelent innstilling blant spillerne. Dette blir – som vanlig i alle PL-kampene: tøft. Vårt lag flyter imidlertid på en medgang; – ja, alt flyter, spillet flyter, utnyttelse av sjanser flyter, det flyter i overtallighet 2 mot en i alle situasjoner ute på banen på grunn av den vanvittige bevegligheten. — Og våre spillere får det til – nesten hele tiden; – det oser av selvtillit, individuelle høye prestasjoner og samhandlingsprestasjoner på øverste hylle.

Det er en fryd å se på! Det er nesten som et orkester som spiller det uendelig populære hovedtema i Moldau gang etter gang. Når vi hører det verket, vet vi at det kommer kjedeligere partier også. Vi frykter litt; – når kommer det i vårt spill? Ikke noe tre vokser inn i himmelen heter det.

Men nå også med Drogba tilbake?

Hvem faen skal egentlig ut av laget vårt fra kampene mot Birmingham og Sunderland når Drogba i morgen er tilbake?

Spenningen og lidenskapen er der igjen som du forstår: fredaggggggggggg. — Vi skjønner at ikke noe tre vokser inn i himmelen, vi skjønner at liten tue kan velte stort lass, vi er klar over den vanskelige intime bortebanen Turf Moor er; – men vi skal slå dem allikevel. For vi er et bedre lag, rett og slett!

Fredag, fredag, fredag – det er ganske snart helg. I kjøleskapet hjemme står et par flotte flasker Bishops Finger. Bishops Finger har tatt patent i EU på å være Kentish Strong Ale, akkurat som Champagne har patent på det å være Champagne. I statuttene for patentet på Bishops Finger i EU, står det at ølbryggingen kun kan startes på en fredag, og at selve oppstarten av bryggingen kun skal utføres av bryggerimesteren selv.

Hva kan da passe bedre på en fredag enn kald flott Bishops Finger?

Gled deg blå til kampen i morgen, og ha ei suverent flott helg.

Eirik

PS! Dæven hvis Eidur går til Tottenham!!!!!!!!!!!