Godt nyttår! Du er i fin form eller….? Unnskyld at jeg spør, men jeg føler meg litt groggy selv her jeg sitter på 1. nyttårsdag. Du har kanskje en masse nyttårsforsetter du skal sette i gang med? Jeg har ingen. Nytter ikke allikevel med meg og gode forsetter. Jeg er født med dårlig karakter, dessverre – noe jeg for øvrig har hatt mye glede av.

Det er deilig at det bare er fredag, og at vi har helga foran oss. Nydelig vintervær har vi hatt i mange dager nå, og jeg tok dette bildet rett utenom huset her hos meg.

Søndag er det klart for kamp i FA-cupen. Watford kommer på besøk på Stamford Bridge, og det kan bli en vanskelig kamp. Ancelotti sier at problemene spillemessig er over, men det gjenstår og se. Borte er Drogba, (Kalou, Mikel) og Essien. De har dratt til Afrikamesterskapet. Jeg har med vilje plassert Mikel og Kalou i parentes; – det er ikke dem vi vil savne mest. Essien har vi savnet, og savner svært; – men i det øyeblikk han er skadefri, drar også han til Afrika. At det er mulig å arrangere et slikt mesterskap midt i fotballsesongen hvert år?

Nei, han vi vil savne aller mest i januar måned er Didier Drogba. Vi mister verdens beste goalgetter, og så sier Ancelotti at problemene er over? Det vil imidlertid ikke være mot Watford på søndag, vi vil savne Drogba mest. Men får vi problemer med å score mot Waford på søndag, da kan du tenke deg hvor mye vi vil savne ham i PL-kampene videre utover i januar.

En gledelig nyhet (ja, Dagbladet – det er en gledelig nyhet) er at vår klubb er gjeldfri. Videre taper ikke klubben så mye penger hvert år lenger som før. Heldigvis får alle lønn i rett tid i Chelsea i motsetning til hva spillerne i Portsmouth får. Økonomispørsmålet er vanskelig for alle klubber, og vi må være svært glade for at klubben vår ser ut til å ha en fornuftig økonomipolitikk til tross for vår rike eier. Kanskje det er nettopp derfor Abramovich er så rik, fordi han forvalter sine penger med fornuft. Da ligger det til rette for et langsiktig stabilt eierskap i klubben vår til glede for oss ikke bare i neste kamp, men i mange år fremover.

Mye tyder på at vi ikke kjøper noen nye spillere i januar måned. Med Drogba og Essien borte i hele januar måned, kan det derfor se ut for noen som om klubben ofrer PL-seier for en CL-seier. Det vil bli vanskelige PL-kamper i januar når vi mangler en rekke førstelagsspillere, men la oss håpe at de nye unge slår til i disse kampene, slik som Ancelotti nærmest lover. Jeg tror faktisk ikke det er klubbens strategi og nærmest gi fra seg PL-seieren i år, men derimot er det klubbens strategi å få de unge lovende spillerne til å bli nye toppspillere. Vi er rett og slett avhengige av det for å kunne være en toppklubb over tid. Vi har fått mange eldre spillere på førstelaget etter hvert, og å kjøpe spillere vil alltid innebære en viss gambling. Å gjøre toppspillere av de unge fra klubbens akademi, vil innebære å ha gode lagspillere oppflasket i Chelsea, som kjenner Chelseakulturen godt. Ikke uviktig heller er det at klubben gjennom arbeidet med disse unge spillerne gjennom mange år, også kjenner disse spillerne svært godt.

Jeg tror for øvrig at selv om resultatene ikke blir som vi ønsker i januar, er det mye som tyder på at vi vil være i toppen av PL i slutten av februar. Det er jo da selve ”racet” i PL gjerne starter, og alt kan egentlig skje.

En litt sørgelig nyhet for oss Chelseafans her i Oslo, er at Belfry pub avvikles nå i morgen. Vi må altså finne oss en ny pub for å se kamper på fremover. Så mange som vi etter hvert har blitt, bør vel det kunne ordnes greit. En ny pub må jo gi oss prioritet på å vise Chelseas kamper. Belfry pub har vært et flott samlingssted for oss. John har virkelig sørget for at vi har følt oss hjemme der, og vi har vært samlet der i mange store og gode stunder for Chelsea i de siste årene. Litt vemodig er det derfor nå når puben stenger for godt. Jeg legger i forbindelse med avviklingen av puben ut noen linker her til artikler jeg har laget, som skildrer stemninger og godt kameratskap vi har opplevd der.

På søndag møter vi altså naboene fra nord i London – Watford – i årets første kamp i FA-cupen. Vi slo for øvrig Watford 5-0 i FA-cupen 14/3-1970. Vår fremragende ving den gangen Peter Houseman scoret 2 mål, vår elegante midtstopper David Webb scoret et mål, og spissparet og vennene Ian Hutchinson og Peter Osgood scoret et mål hver.

Ha en flott nyttårsweekend med en avsluttende 5-0 seier mot Watford søndag ettermiddagsmiley.

Eirik

Blå stemninger og blått kameratskap skildret fra puben Belfry:

“Mens vi venter på Hull”

“The Shed Belfry”

“A Comeback Victory”