Unnskyld om du ikke forstår overskriften. Da forstår du sikkert ikke overskriften i bloggen i dag på Canal+ sin hjemmeside heller: “Sorry, Chelsea”.

Det har gått trådt i de siste kampene, og bloggen i Canal+ “henger seg” på dette, med en dyp analyse, som konkluderer med at Chelsea ikke vinner PL i år heller. Skjønt, dyp er vel analysen ikke. OK, for å si det rett ut: – den er ikke dyp i det hele tatt, men føyer seg bare sammen med en masse andre skriverier og uttalelser som av kommersielle hensyn, må utnytte “nuet” maksimalt.

Altså; – bloggen sier at de siste kampene viser at Chelsea vinner ikke PL allikevel.

Allikevel?

Utsagnet forutsetter at det ble sagt “Gratulerer, Chelsea” etter seieren mot Arsenal. Men, tenker jeg – var det noen av oss som gjorde det da? Kan vi virkelig ikke få nyte gleden der og da, uten at vi skal “snakkes etter munnen”. Alle vet vi jo at vi er bare midtveis i sesongen. Vi leder da vitterlig med 4 poeng, gjør vi ikke? Ja, vi ser alle at det fungerer dårlig for tiden. Derfor hadde bloggen akkurat nå vært så mye mer interessant, dersom bloggeren hadde skrevet “Gratulerer, Chelsea” i stedet i overskriften. Bloggen hadde jo da handlet om at Chelsea faktisk vinner PL i år på tross av svakt spill i det siste.

Da hadde du sperret opp øynene, tenker jeg.

Nei da, å skrive slik blir for vågalt for media som ut ifra kommersielle interesser, kun er interessert å gi de fleste leserne (les United- og Liverpoolfans) til enhver tid det de vil ha. Ser de at Chelsea spiller dårlig nå, så skal de få en analyse som bygger opp om det. Fotballverdenen har imidlertid ingen forutsigbarhet, og mange gode fotballspillere vil fremover være i form i en periode og ikke i form i en annen periode, før det er avgjort. Bloggen til Canal+ føyer seg derfor pent inn i “tilværelsens uutholdelige letthet”, og vil huskes siden som:”og sånn går nå dagan”.

For oss som satt relativt alene og ubemerket, og hørte på BBC-sendingen på radioen 7. mai i 1983, da Chelsea slo Bolton 1-0 borte, og vi dermed unngikk nedrykk til den gamle 3 divisjonen, er det imidlertid svært morsomt at vi er slik “i vinden” i media nå. Det artige med bloggen på Canal+ i dag er, at det skrives ikke et ord om penger; – det skrives ikke et ord om Abramovich; – og det skrives ikke et ord om vestkantlaget. Tenk det, hva! “Verden går jo fremover”, sier Flettfrid Andresen på Øvre Singsaker, “for den har jo ingen annen plass å gå”.

Blomstene under overskriften her i Ossie’s corner er altså bare for å pynte litt til jul. Det er ikke for å ta seieren i PL på forskudd. Viktige kamper mot Birmingham borte Boxing Day og Fulham hjemme 4. juledag, står for tur. Laget har nå fått ei hel god treningsuke før julekjøret setter i gang. Terry har kommet på verdenslaget, Lampard scorer på så mange straffespark som det er mulig å ta i løpet av en kamp, Drillo og Maradonna stemmer på Drogba som verdens beste spiller, og Chelsea vet godt hvordan det skal spilles (Arsenal borte, – du husker?). Mens analytikerne vurderer enkeltspillere, formasjoner og spillerne sine prestasjoner i ulike roller på banen “opp og ned i mente”, er egentlig problemet vi har stridt med i det siste: for lav intensitet og for lavt balltempo. Etter en uke med skjerpet trening på feltet, tror vi her i Ossie’s corner, at vi oppnår langt bedre resultater i julekampene. Chelsea slår Birmingham borte og slår Fulham hjemme.

I kveld går vi inn i en flott og etterlengtet juletid. Her i Ossie’s corner vil vi ha “åpent” i romjulen, og nye skråblikk vil komme her, med bakgrunn i våre resultater og det aktuelle mediabildet’s fotballnyheter og kommentarer. I høst skrev jeg som en slags julegave til mine foreldre en fortelling fra min barndom i et blad kalt: “Årbok for Tysfjord kommune 2009”. Fortellingen heter “På besøk hos mormor og morfar“, og er også lagt ut på min hjemmeside. Selv om tidsforløpet i fortellingen er lagt til våren, er temaet i fortellingen like aktuelt nå i julen.

Ikke spis og drikk for mye i jula. Husk at du skal være i form til kampen mot Birmingham på Boxing Day. Jeg gleder meg allerede helt blått nå i denne førjulstunden til den kampen.

Come on Chelsea; – God jul!

Eirik