Kampen mot Everton ble ikke den forsikringa vi trengte. Kampen mot Everton ble et lite mareritt; – et dødballmareritt, ikke så ulikt det vi opplevde borte mot Aston Villa tidligere i høst. Det ble farlig hver gang Everton fikk en dødball på lørdag; – noe Mikel sørget for skjedde med svært jevne mellomrom.

Greier vi oss uten Essien nå når “julekjøret” settes i gang? Vil Mikel greie Makelele-rollen slik som Makelele gjorde det da vi ble mester? Er Cech like god som før han ble skadet? Det har oppstått litt usikkerhet i det siste. Noe som United ikke har greid å utnytte, mens derimot Arsenal ser ut til å bruke dette til å komme tilbake.

I Liverpool er det ikke mye som blir riktig for tiden, og Jamie Carragher ber til gud hver kveld om bedre tider for klubben. Arrogansen til lederne av den norske Liverpoolklubben synes å være litt borte akkurat nå. Kanskje de ber til gud de også for tiden? Det ville være å vise en uvanlig ydmykhet fra den kanten, men når nøden er størst spiser fanden Alonsoer (unnskyld fluer).

På lørdag fikk vi liksom en litt Scolarifølelse under kampen. Du forstår hva jeg mener? Kjempestart på sesongen før det i desember stopper opp. Imidlertid – det er en stor forskjell fra vanskelighetene vi fikk i desember 2008 under Scolari: – vi scorer mål nå, vi scorer mange mål, og det er Drogba som scorer.

Akkurat nå har vi uten tvil verdens beste spiss: Didier Drogba.

Heldigvis er det ny kamp igjen på onsdag. Vi får en ny sjanse til å revansjere de siste dårlige kampene. Tipper det har vært brukt noen dager med trening på forsvarsspill på dødballer. Tipper det er en revansjelysten Cech som står i mål på onsdag.

Og husk: – tross litt opp og ned i spill, tross noen dårlige resultater på rad; – de andre lagene har dårlige kamper de også, og vi scorer hele tiden: Drogba scorer, Anelka scorer, Lampard scorer, nesten alle scorer.

Scorer vi mange mål, så blir vi gode. Sånn er det bare i fotball. Motgang hvor vi ikke scorer; – det er det som er farlig det. For i fotball handler det til syvende og sist om å score flere mål enn motparten, og med vår forsvarsrekke blir det ikke mange slike kamper med mål mot oss som på lørdag.

Lykke til på onsdag!

Eirik