For ei helg som står foran oss. Bortekamp søndag mot Arsenal, besøk av Ron ”Chopper” Harris i studio i Canal+, og middag etter kampen sammen med Ron Harris på Karl Johan.

Det er fredag igjen her i Ossie’s corner, og en mild frydefull forventning er under oppseiling. Ikke en gang Peter Muellersaken kan ødelegge for det. Skjønt Inge Andersen i NIF og media gjør sitt beste for å fjerne alt som har med følelser å gjøre fra idretten. Hele samfunnseliten med media inkludert ser ut til å ha bestemt seg for at utøvere, trenere og tilskuere bør fjernes fra idretten en gang for alle. De er så lei av alt dette føleriet både ute på banene og oppe på tribunene, at det er ingen annen utvei: – de må fjernes. Kun ledere og media tillates på kamp (eh…. hvem skal spille? og hvem skal se på?). Visa om Nidelven skal ikke lenger høres på Lerkendal, siden det der synges om ”ei utmerket elv til og spøtt i”. Hva skal vi med slikt griseri som spøtting i disse svineinfluensatidene?

Nei, – som jeg sa – vi gleder oss til helga. Arsenal-Chelsea på søndag blir en kamp med en utrolig ”nerve”. Arsenal har virkelig etablert seg i en utfordrerrolle i år, og ligger ikke langt bak oss på tabellen. I studio i Canal+ vil vår legende Ron ”Chopper” Harris befinne seg, og det vil være ekstra godt med en seier mot Arsenal, med ham i studio her i Norge. Etter kampen skal jeg få møte Ron Harris under en middag som CSN og Canal+ arrangerer. Som jeg tidligere har fortalt, så har jeg laget et kåseri om Ron som ligger på min hjemmeside. Dette kåseriet er nå også lagt ut på Canal+ sin hjemmeside, og der kan du også sende inn spørsmål til Ron, som han vil svare på under sendingen.

Mot Arsenal på søndag; – vi ser for oss våre kjære to flotte spisser score. Det skal ikke bli lett å stoppe dem. Jeg synes det er galt å si at Drogba er styrke og Anelka er eleganse. Faktisk besitter de begge både styrke og eleganse; – hver på sin måte, – og gjennom sine forskjellige personligheter, utfyller de hverandre til et nærmest komplett spisspar. Finnes det noen bedre spisspar i verden? — Neppe! — Ron Harris har opplevd mange kamper mot Arsenal, men en bortekamp mot dem i 1964, husker han nok svært godt: Arsenal-Chelsea 2-4. I denne kampen scoret nemlig vår største målscorer gjennom tidene Bobby Tambling (202 mål) hele 4 mål i en og samme kamp. Hører dere det Didier og Nico? – Bobby scoret 4 mål i en og samme kamp; – borte mot Arsenal. Kom igjen gutter, – det er lov å prøve. En annen flott seier borte mot Arsenal som Ron Harris har vært med på, var en 3-0 seier i januar i 1970. Selv ikke den gamle stopperkjempen i Arsenal Frank McLintock kunne stoppe oss den dagen. På slutten av kampen satte Arsenal inn en ny ung jypling Charlie George (senere Arsenal-legende), men heller ikke det hjalp heldigvis.

Åh-… som vi gleder oss til søndag. Vi lar et bilde av kaptein Ron Harris sin feiring med pokalen, geleide oss inn til en helg med forhåpentligvis en ny seier på vår vei mot nye pokaler. I tilfelle vil det være den nye Mr. Chelsea John Terry som vil bli bært av de øvrige spillerne våre under feiringen (da vil bilde være i farger). Jeg kjenner det etter hvert som jeg skriver; – fredagsfølelsen før ei slik ”begivenhetshelg” er i ferd med å ta helt over i meg. Jeg føler takknemlighet av å være litt utslitt etter en hektisk arbeidsuke; – jeg føler musikk, – jeg hører sang, – selv om jeg har noen timer igjen på jobben:

Flying high, up in the sky,
We’ll keep the blue flag flying high
From Stamford Bridge to Wemb(er)ley
We’ll keep the blue flag flying high

Hør selv da, det er fredag, klikk på denne linken: Flying high.

Hjemme hos oss blir det nok en stille fredagskveld. Riktig nok står det en kald Youngs London Special Ale i kjøleskapet hos meg, men det er bare ei flaske der. Jeg har nemlig etter inspirasjon fra NIF’ s Inge Andersen sine sterke kommentarer i Peter Muellersaken, innført Marit Breivikfredag hjemme hos meg – under mottoet: ”Glad, men ingen høylydt fliring”.

Men fra lørdag av dere………………… Dette blir moro, kjempeblått moro. Ha ei strålende flott helg, og en god blå første søndag i advent!

Eirik

PS! Jeg tror det kan bli en flott fredagskveld også. Jeg har nemlig to Bombardier stående ute i kjøleskapet i boden, og har tenkt å drikke dem også – under mottoet: ” det må være mulig å drikke uten å flire”.

Vedlagt følger linker:

Mitt kåseri om Ron Harris på min hjemmeside: Ron Harris

Mitt kåseri om Ron/still spørsmål til Ron: Canal+

CSN sin middag med Ron Harris søndag kveld: Påmelding