Hei! – jeg må spørre deg; – er det onsdag eller er det fredag? Vet du ikke det en gang, sier du. — Jo da – jeg føler at det er fredag, men så er det da; – at vi møter Wolverhampton på lørdag. Du forstår hva jeg mener? — Kan det være noe annet enn onsdag når vi møter Wolves?

Ïkke for det; – heldigvis det er ikke bortekamp mot Wolves, – det er hjemmekamp.

Vi liker ikke bortekamper mot Wolves her i Ossie’s corner, skjønner du. Peter Osgood hatet bortekamper mot Wolves på en regnvåt og kald bane en onsdag sent i november. Nei, ga du Ossie en hjemmekamp mot Milan eller mot Real Madrid, og han storspilte. Men derimot i kamper som mot Wolverhampon borte midt i uka; – han løp ikke i det hele tatt. Han var liksom litt som meg, Peter Osgood; – kunsten avspeiler tilskueren, slik Oscar Wilde så treffende får det fram i sin roman “Bilde av Dorian Gray”.

Bilde av Peter Osgood kunne neppe ha vært tatt en sen høstkveld i Wolverhampton. Det hadde vært beviset på at han var dødelig som oss andre, – noe det viste seg at han var. Han er jo død.

Kan Wolves slå oss på lørdag?

Ja!

Jeg må være så tydelig for deg selv om det er deilig fredag. Jeg må sette dette “ja’et” helt alene i et eget avsnitt, for jeg tror ikke at du tror på meg helt. Du mener at vi er så mye bedre at dette blir enkelt match. Da har du glemt at vi har hatt en masse spillere på landskamper en hel uke. Da har du glemt at Anelka og Malouda har spilt to kamper for Frankrike mot Irland, og at i den siste kampen hadde de en svensk dommer.

Svensk dommer, sier du – har det noen betydning for om Anelka og Malouda er forberedt til lørdagens kamp mot Wolves? Vet ikke, – men du husker kanskje Terje Hauge og Tom Henning Øvrebø? — Det var ikke helt uproblematisk å spille kamp igjen etter at disse dommerne hadde dømt deg i en kamp. Riktignok dømte i går den svenske dommeren Martin Hansson til fordel for Frankrike, Anelka og Malouda, men himmel; – dette var forferdelig; – for en hænds av Henry som førte til det avgjørende målet for Frankrike. Alle de franske spillerne var enige etterpå; – dette var for galt mot Irland. Vi er nå svært redd for at vi scandinaver sender Terje Hauge, Rolf Henning Øvrebø og Martin Hansson ut til alle klubber i Europa, for å vise Europa hvordan det skal dømmes. Huff og huff! — Hva, hvis de sender Drillo også med på en slik informasjonturne?

Vi har fått nok av norske og svenske dommere her i Ossie’s corner. Vi gleder oss faktisk til kampen på lørdag, selv om det er mot Wolves. Det er egentlig bare deilig at det er nettopp mot Wolves; – vi skal jo spille mot dem hjemme. Vi gleder oss over at det ikke er noen norsk dommer utpå banen i denne kampen, og vi gleder oss over at det er vår flotte Carlo Ancelotti som leder oss ut på banen; – og ikke Drillo.

I kjøleskapet mitt står det denne gangen et par flasker Aas Juleale klar til jeg kommer hjem fra arbeid. Ha en fortsatt nydelig fredag, ha en fortreffelig flott og blå lørdag, og ha ei nydelig blå helg!

Eirik