“Chelsea, Chelsea” – “Chelsea, Chelsea”, – lyder det i sangen. Det lød det i hodet mitt også, da jeg tuslet svært fornøyd hjem onsdag kveld. 2. omgangen var strålende mot Atletico Madrid. 1. omgangen har vi glemt. Heldigvis er vi skapt slik at vi husker bare det som var moro.

Men det er faktisk noe annet som jeg husker enda bedre denne uka enn onsdagens seier. På mandag oppdaget jeg at jeg hadde tilgang til Viasat Fotball med Chelsea-TV på mitt kabelabonnement. Det var skikkelig moro å se reservelaget vårt spille kamp mot reservelaget til West Ham på Griffin Park.

Mens jeg ser alle våre lovende unge spillere spille, mange fra vårt flott nye fotballakademi; – dukker plutselig Roman Abramovich opp på skjermen der på Griffin Park. Imponerende, tenker jeg – at han er på reservelagskamp, sent en mandag kveld, og en kald høstkveld – på Griffin Park ute i Brentford.

Det så ut som Roman som var kledd nærmest i en slags kofte, og en ung gutt som måtte være i familie med Roman (trolig hans sønn), virkelig koste seg der i høstmørke sammen med de 50 andre tilskuerne.

Men når jeg tenker nærmere; – Roman er jo selve symbolet på det onde, på det griske, og på alt som er galt i fotballen. Han så da vitterlig ikke slik ut på mandag? Kan det være feil, har vi misforstått noe noen plass, er det ikke slik? Det er jo det vi hele tiden får høre fra Truls i VG, Morten i Dagbladet, Mini i TV2 og Jan Åge i Viasat. Når jeg ser for meg alle disse mediekrabatene som stadig trenger seg inn i stua mi mer eller mindre frivillig, og sammenligner bildene av dem på TV med bilde av Roman på Griffin Park; – da blir jeg litt i tvil. Er det helt sikkert at Roman er griskere enn dem??

Det gir jo en samlet tyngde når mediene løper i flokk om en sak. Men har noen tenkt på: – hva, hvis de tar feil? Hva om de tar feil, så utrolig mange som de er; – at de faktisk tar feil om et menneske? Skal tro hvordan de gjør det, forresten – mediene, når de løper i flokk. Er det slik at den første som skriver det eller sier det, – at han eller hun – kan internfakturere de andre som skriver eller sier det samme etterpå? Du og du; – for et svært regnskap det må være? Statoil AS må jo bli rene småbedriften i forhold til Medienes Avregningssentral AS

Uhørt vil nok kommentatorene si, – at Roman dukker opp ved en slik anledning. Han kan jo gi inntrykk av at han er interessert i fotball, tenker de – og de gjør sitt beste for at dette ikke skal komme ut. Liverpoolfansen stønner også av fortvilelse; – særlig når Roman sitt besøk på Griffin Park kommer samtidig med “mageplask” både i PL og CL. Jammen bra de har badeballer der i gården!

Det er fredag igjen. Blackburn hjemme står for tur, og det kribler allerede litt i magen. Den blå gleden etter en lang uke er i ferd med å komme på plass. Sakte glir den inn i meg, og sammen med et glass rødvin, begynner jeg å se for meg Stamford Bridge sent på lørdag; – masse blå folk, kjempegod blå stemning, og med Roman Abramovich som vanlig sittende spent der på tribunen. Han gjemmer nesten ansiktet helt i mellom hendene, så spent er han.

Ja, så spent er vi alle, Roman. Takk for at du var tilstede på reservelagskamp forrige mandag. Sammen med seieren mot Atletico Madrid på onsdag, gir det meg en strålende start på helga.

Siden det er fredag, du – la oss kose oss med en video av Roman og Mourinho sammen. Musikken er av Sugababes, og låten heter “About you now”. Jeg tenker også på det her jeg sitter: “about you now”, og håper du får ei strålende blå flott helg.

Eirik

PS! Husk at vinen du koser deg med, er laget av blå druer!