Så gikk det galt i går. Akkurat som vi nok forutså, ble det en svært vanskelig bortekamp på et vanskelig tidspunkt for oss. Spillerne virket trette mentalt etter reiser og kamper i forbindelse med landslagene. Vi så det særlig på en ting: – duellkraften. Den siste litt fandenivoldske bestemte innsatsen i duellene var der ikke, og den hadde Villaspillerne til gangs.

Aston Villa er et slikt gjerrig lag, godt organisert, liggende litt bak på banen, med satsing på kontringer gjennom fysisk sterke angrepsspillere. Innsatsnivået står i stil med deres managers fysiske og psykiske ytringer på sidelinjen. I går ble faktisk Martin O’Neill skadet i sin vanvittige innsatsvillige dans på sidelinjen.

Vårt “uhell” etter disse fordømte landslagspausene, var at vi fikk feil lag som motstander i en tilstand hvor vi var mentalt slitne. Ikke for det, kontringene til Aston Villa stod vi imot, men i noen av duellene pådro vi oss frispark mot oss eller ballen gikk til corner for dem. Det var igjennom dødballene vår mentale tretthet ble utslagsgivende. Konsentrasjonen ble ikke god nok, og dette utnyttet Villa godt.

Så kan en spørre: var det keepertabbe av Cech på det siste målet?. – Ja, jeg vil hevde det. Når en keeper på en dødball velger å forlate målstreken, så må han greie å ta ballen. I dette tilfelle hadde han gått ut i feltet, og han greier ikke å få tatt ballen. Med andre ord når Villaspilleren header, er det ingen keeper på plass på målstreken.

Spøsmål nummer to er: burde Ancelotti utført flere endringer på slutten da vi lå under 2-1? – Ja, mener jeg. Mentalt trette spillere kunne ha våknet litt ved at Ancelotti hadde signalisert sterkere vinnervilje. Ved å gjøre endringer tidligere og flere endringer fortløpende i en slik situasjon, hadde spillerne skjønt hans vilje til å vinne nærmest for enhver pris. Slik ville Ferguson, Wenger og Mourinho gjort, – det er vi sikker på. Her har nok også Ancelotti noe å lære av O’Neill sin nærmest krigslignende dans rett ved siden av ham igår.

La oss håpe at vi har lært noe av dette. Et hvert vinnerlag kan gå på et tap, men et hvert vinnnelag “reiser alltid kjerringa” i kampene etter.

Stakkars Atletico Madrid og stakkars Blackburn!

Les Ancelotti’s kommentarer her!